Новата Dacia Duster с премиера на столичния автосалон

След световната си премиера на Автомобилен Салон Франкфурт тази година, новият Duster ще бъде представен за първи път в България по време на Автомобилен Салон София 2017 (тестове на предишното поколение виж ТУК и ТУК).

Емблематичният модел ще продължи успешната история, започната от своя предшественик с продадени над един милион бройки. Привлекателното му излъчване сега е още по-силно с мощен екстериорен дизайн в синхрон с интериор, който поставя ударение върху комфорт и качество на изпълнение.

Новият Duster запазва офроуд качествата, които помогнаха на модела да постигне толкова голям успех. Макар визуално да е много по-внушителен, новият Duster предлага размери близки до тези на своя предшественик: 4,3 метра дължина и 1,8 метра широчина, голям пътен просвет (210 мм), ъгли на заход и отход от съответно 30 и 33 градуса, които са гарант за истински офроуд способности.

Автомобилът е оборудван с камера с различни перспективи, която обединява четири камери (една отпред, по една от всяка страна и една отзад). Системата позволява на водача да следи зоната около автомобила и да маневрира абсолютно спокойно, когато шофира. Тя е полезна и по време на паркиране и се активира автоматично, когато включите автомобила на заден ход. Контрол за спускане по наклон (HDC) и Асистент за потегляне по наклон (HSA) улесняват шофирането на наклонен терен. За офроуд ентусиастите, 4Х4 мониторът обединява компас и известява в реално време водача за ъгъла на наклон на автомобила.

Duster вече предлага безключов достъп и запалване на автомобила, автоматична климатична система и предупреждение за сляпа точка.

Снимки: Dacia

(Visited 348 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.