Vilner превърна LR Discovery в кралска особа

Поредното доказателство за магията Vilner е английският джентълмен Land Rover Discovery by Vilner, за който дори кралицата би пропуснала следобедния си чай, за да се повози…

Когато собственикът на автомобила пристига в ателието, той идва без ясна концепция за проекта, но с конкретно желание: “Искам промяна, но не от онези, които после се чудиш дали ти харесват или не. Искам нещо малко, но забележимо различно. Искам да си личи, че си я правил ти – доверявам ти се изцяло.” Последните думи отекват – все пак това е и причината всички клиенти на Атанас Вилнер да избират именно него пред останалите ателиета – доверяват му се.

Собственикът се опитва да си представи как би искал да изглежда новият му автомобил и лутайки се в думите си, стреля идеи в пространството, докато Вилнер скицира въображението му. Атанас оставя скицника си и клиента насаме за малко, а когато се връща, в ръцете си носи красива махагонова кутия с мостри дърво. “Ето така ги виждам аз нещата: корите на вратите и панела на централната конзола ще са от естествена амбойна, същият материал ще използваме и за волана”, казва Вилнер, подавайки лакираното парче мостра. Разказът продължава: “Таванът ще е съчетание от тъмна алкантара и шевове по дръжките, сенниците също ще облечем с нея. Ще заменим черната кожа на седалките с по-мека кафява, като запазим изчистения й вид отстрани, а по средата гърбът ще потъва в триизмерни възглавници, постигнати чрез ромбовидна шарка. И кожата там ще е перфорирана”. Проектът е одобрен.

Промяната започва от поставянето на дървени апликации на уречените места. Сега вече не е нужно да се доверяваш на авантюристичния дух на модела, за да се докоснеш до природата. Естествената дървесина така нежно приляга в автомобила, сякаш останалите компоненти са изградени около нея. Прокарваш един пръст по дължината на вратата отвътре и мигновено те спохожда усещането за вечност. И макар собственикът да не е избрал замяна на всички твърди повърхности с естествени материали, наличието на пластмаса не дразни.

Следва внимателно подбиране на вида и нюанса на кожата. Мек цвят, но с тежък характер. Да носи усещане за лекота, но и чувство за сигурност. Перфектната кожа. Има обаче минорен проблем – одобреният от клиента дизайн на релефа е с недостатъчно големи дупки на перфорацията, за да функционира обдухването на седалките. “Наложи се да променим първоначалния проект. Седях цяла нощ в ателието за да измисля вариант как мога да съчетая желанията на клиента с неговите нужди. На сутринта вече имахме нов дизайн на релефа, наподобяващ пчелна пита, с по-големи дупки на перфорираните места”, споделя Вилнер.

Преобразяването на автомобила включва подмяна на пластмасовите панели от вътрешната страна на вратите със специално селектирано парче естествена амбойна. Воланът и части от централната конзола също са преобразени със същият материал. Шарката на дървото е избрана съобразно текстурата на кожата на седалките, така че хармонията в купето да се гарантира не само от удобството, но и от естетическо съчетание на материалите. Захабената черна кожа е подменена с първокласна такава, в цвят „Коняк“, а формата на релефа е специално създадена за проекта. Потъмнелият таван и плата на сенниците са подменени с алкантара, а дръжките са облечени в тъмна кожа и пришити с видими шевове – една от запазените марки на Vilner.

Снимки: Vilner

(Visited 952 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *