Renault възражда R5 като електромобил

Renault представи 5 Prototype, който възражда легендарния дизайн на Renault R5 като електромобил.

Концептът е част от представянето на стратегическия план Renaulution на Groupe Renault, с който компанията демонстрира своята стратегията за следващите пет години и занапред. С Renaulution и своята „Нова вълна“ марката Renault възприема промените на автомобилния пазар и внася модерност в индустрията, превръщайки се в марка за технологии, услуги и чиста енергия. Renault ще запази лидерството си в енергийния преход благодарение на електрифицирани и водородни решения, предлагайки най-„зелената“ гама автомобили в Европа до 2025 г., твърдят французите. В областта на технологиите, Renault ще разчита на „Software République“, отворена екосистема, посветена на софтуер, данни, киберсигурност и микроелектроника. Това решение ще допринесе за свързаните услуги в моделната гамата. По-доброто разпределение на продажбения микс в полза на сегмент “C”, развитието на авангардни технологии и новите бизнес възможности за жизнения цикъл ще донесат допълнителна стойност за марката.

Renault 5 Prototype е сладък градски автомобил, който пренася един от вечните успехи на Renault в бъдещето. Моделът запазва своята забавна и палава страна със закачливи жълти акценти. Вдъхновение за дизайнерският екип на Жил Видал е световноизвестният култов модел от миналото на Renault, R5. В Renault 5 Prototype се срещат силни черти от оригиналния дизайн. Модерният подход се вижда и в избраните покрития и материали, които са вдъхновени от света на електрониката, обзавеждането и спорта.

Дизайнът на Renault 5 Prototype е базиран на R5, култов модел от нашето наследство. Този прототип олицетворява модерността, автомобил, актуален за времето си: градски, електрически, привлекателен.“, Жил Видал, директор дизайн Renault.

R5 е незабавно разпознаваем, но благодарение на модерната обработка на линии и повърхности с футуристични детайли (светлини, преден панел и др.), резултатът е решително в духа на съвремието. Стилните елементи, заимствани от оригиналния дизайн по модерен начин, крият много съвременни функционалности: въздухозаборникът на предния капак скрива куплунга за зареждане, задните светлини включват аеродинамични дефлектори, а фаровете за мъгла в бронята са дневни светлини. Препратки към оригиналното „Renault 5“ се намират върху страничната решетка, джантите и логото в задната част. Предната част и текстилният покрив, вдъхновени от от света на обзавеждането, са пълни с „френски чар“ и закачливост. Логата отпред и отзад светват, за да „съживят“ автомобила. Френският флаг в огледалата за обратно виждане, подчертаващ посланието за автомобил, „създаден във Франция“, светлините в подглавника и името, изписано на малък прозрачен екран на арматурното табло, подканват да се качите на борда за разходка.

Снимки: Renault

(Visited 911 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *