Lexus пуска новия ES в Европа

След шест поколения на успех в класа на компактните седани, най-новото седмо поколение на Lexus ES тръгва в нова и по-амбициозна посока. Известен отдавна със своя комфорт, изтънченост и луксозни характеристики, новият ES надгражда силните си черти с изцяло новото купе, което позволява по-динамичен външен дизайн и по-добро поведение при шофиране.

Той е логично продължение на дизайнерската посока на Lexus и майсторските автомобили, които предлагат повече вълнение, емоционална връзка и страст. Традиционните клиенти ще намерят новия ES по-просторен, по-тих и по-безопасен в сравнение с всичко преди това, докато новото поколение от потребители ще се запознаят със седан с по-ярко поведение, водещи в класа си технологии за безопасност и ниво на занаятчийска изработка, която рядко може да се срещне в сегмента.

Седмото поколение ES ще бъде първото, представено на пазарите в Европейския съюз и България. Той следва флагманския седан LS и купето LC в написването на нова глава в дизайна на Lexus, който се характеризира с по-силни емоционални качества. Атрактивният стил, благодарение на изцяло новата глобална платформа – K (GA-K), ще привлича потребителите в района, заедно с по-ангажиращото преживяване при шофиране и по-високото осигуряване на безопасност. Моделът ще се предлага в Европейския съюз и България ексклузивно с пълнохибридно задвижване – ES 300h, а продажбите на пазара ще стартират от декември 2018 г.

ES 300h, който ще се предлага в Европейския съюз, е оборудван с ново, четвърто поколение самозарядна хибридна система, която реализира изключителен разход на гориво, динамика и минимални емисии за компактен луксозен седан. Той съчетава изключително ефикасен 2.5-литров, 4-цилиндров бензинов двигател, работещ по цикъла на Аткинсон, с по-лек, по-компактен и по-мощен мотор-генератор. Общата системна мощност е 218 к.с., а комбинираният разход на гориво започва от 4.7 л/ 100 км.

Lexus реализира близо 75 000 продажби в Европа през 2017 г., най-високият резултат към момента, бележейки ръст за четвърта поредна година. Новият седан ES ще бъде основен модел в гамата, като ще допринесе за амбицията на Lexus да достигне 100 000 продажби на нови автомобили годишно в Европа до 2020 г.

Снимки: Lexus

(Visited 766 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.