Lexus представи кабриото на модната икона LC

Lexus ще разшири изисканата гама на своя флагман LC в класа на спортните купета с официално потвърждение, че откритата версия с експресивен дизайн ще влезе в производство в близко бъдеще. Посетителите на тазгодишния фестивал Goodwood Festival of Speed във Великобритания станаха свидетели на световния дебют на открития концептуален модел на LC в движение на прочутото състезателно трасе на хълма.

LC бързо се утвърди като един от най-търсените модели в историята на Lexus с високо международно признание, благодарение на комбинацията от забележителен дизайн, изящно изпълнение и вълнуваща динамика на пътя. Потенциалното разширяване на гамата с включване на открита версия вече бе загатнато на Северноамериканското международно автомобилно изложение в Детройт през месец януари, където Lexus представи концептуалния модел LC кабриолет. Целта на дизайн студията бе да отрази „съвършената красота” (ultimate Beauty) и успехът в тази насока предизвика ентусиазиран отзвук както сред специалистите в средите на автомобилната индустрията, така и сред широката публика. Подобно на самия LC, още при дебюта си концептуалният модел бе удостоен с престижната награда за дизайн EyesOn Design Award.

Издълженият, нисък и с леки изискани форми открит вариант на LC ще споделя атлетичните пропорции, характерни за закритата купе версия, но ще се отличава със своя собствена, различна идентичност. Големите колела и късите надвеси на каросерията ще отразяват ясно динамичните традиции на модела и ще бъдат недвусмислен знак за изключителното удоволствие на пътя, което очаква новите собственици. На фестивала в Гудууд концептуалният модел все още беше маскиран, но ще покаже повече подробности от дизайна и динамичните възможности на бъдещата серийна версия на кабриолета.

По трасето на хълма в Гудууд концептуалният модел на LC кабриолет беше управляван от професионалния състезателен пилот Ник Касиди. В момента Ник се състезава в GT500 класа на серията Super GT в Япония с LEXUS TEAM KeePer TOM’S. Стартирайки от фестивала Goodwood Festival of Speed във Великобритания, прототипът на кабриолета LC ще бъде представен на други подобни събития, събирайки допълнителни мнения и обогатявайки обратната връзка за инженерите по проекта.

Подробни технически данни и информация за сроковете за пускане на пазара на серийната версия на LC кабриолет ще бъдат обявени на по-късен етап.

Снимки: Lexus

(Visited 938 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.