Lexus празнува 30 г. в ултралуксозен замък

На 30 юни Lexus ще отбележи 30-та годишнина от рождението си като луксозна автомобилна марка със специални представяния по време на Chantilly Arts & Elegance Richard Mille, едно от водещите европейски събития свързани с автомобили, изкуство и лайфстайл.

Дейностите ще включат завършека на конкурса Lexus UX Art Car, представянето на новия концептуален модел LC кабриолет и европейската премиера на новия SUV RX (тест на второ поколение виж ТУК).

Lexus е официален партньор на петото издание на събитието, което се провежда във формалните владения на известното Château de Chantilly във Франция, на 50 км северно от Париж. Събитието е световно признато като историческа и елегантна витрина на най-стилните класически, модерни и концептуални автомобили. Мястото е известно и с конкурса за най-добрите, парад на „Най-красивите автомобили в света”, аукцион и много други събития и забавления, създадени за да отбележат “art de vivre à la Française” – квинтесенцията на френския начин на живот. Като събитие, посветено на стила, лукса и майсторската изработка, то е подходящото място където да се проведат празненствата за годишнината на Lexus.

Хилядите посетители на Шантили сами по себе си ще бъдат жури за излъчване на победителя в конкурса Lexus UX Art Car. Ще бъдат показани четири уникални екземпляра на новия компактен кросоувър на Lexus, всеки служещ като триизмерно платно за творците, които да представят идеите и емоциите си вдъхновени от автомобила и неговия дизайн – както отвън, така и отвътре.

Домакините от Lexus ще приемат гостите, ще представят арт автомобилите и ще ги поканят да гласуват за своя фаворит. Победителят ще бъде обявен в края на следобеда от известния френски журналист и телевизионен презентатор Дени Броняр.

Творците, чийто работи са избрани за финала, са Ана Солер Баеня и Антонито и Манолин от Испания, колектива Leitmotiv от Франция и Рене Турек от Германия. Пълни подробности за тях и творбите им можете да откриете по-долу.

Концептуалният модел Lexus LC кабриолет направи своя световен дебют на Автомобилното изложение в Детройт през 2019 г., представен като студия на новата открита версия на флагмана LC. Концептуалният автомобил е създаден на базата на темата на „безупречната красота“ във всеки детайл, от извивката на предното стъкло до източените контури на задната част. Той ще вземе участие в Concours d’Élégance в Шантили.

Chantilly Arts & Elegance Richard Mille ще бъде домакин и на европейската премиера на новия, усъвършенстван луксозен SUV Lexus RX. Промените по него включват дизайна на външността, ходовата част и окачването, в името на повишеното качеството на поведението, както и на прецизността и реакцията на кормилното управление. RX е първият в света модел, оборудван с технологията за Адаптивни управление на дългите светлини LED BladeScan.

RX ще бъде показан заедно със седана ES, динамичното купе RC F Track Edition и известния и рядък суперавтомобил Lexus LFA.

Снимки: Lexus

(Visited 595 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.