Kia с GT версия на Rio

Kia показа първи снимки на новото Rio GT преди официалната му премиера, която ще се състои на Автомобилното изложение в Женева през март. Rio е поредният модел на марката, който ще се предлага във версия GT, след представените наскоро модификации на Sportage, Picanto и Sorento.

Добавяйки поредна порция чар, новият Rio GT се откроява с отзивчив турбо двигател за динамично шофиране и нова спортна визия, вдъхновена от наличната гама GT модели на Kia (cee’d GT и Optima GT).

Rio GT се задвижва от 1-литров, 3-цилиндров бензинов турбо двигател с директно впръскване T-GDi, осигуряващ активно задвижване с потенциал за незабавно ускорение и адаптивно управление. Той генерира мощност от 120 к.с. при 6000 об/мин. и въртящ момент от 172 Нм, който се достига между 1500 и 4000 об./мин. Параметрите подсигуряват максимална гъвкавост при всякакъв вид пътни условия. Относително ниското тегло, падащо върху предната ос, допринася за непрекъснатото удоволствие при шофирането на Rio – минималната инерция, е предпоставка за отзивчиво и динамично управление. Rio GT демонстрира разход от 4,7 л/100 км и емисии на въглероден двуокис от 107 г/км. Автомобилът е оборудван с 6-степенна ръчна скоростна кутия.

По отношение на екстериора Rio се отличава със своя спортен външен вид и нов, елегантен дизайн, който съчетава решетката тип „тигров нос“, издържана в гланциран черен лак и хром, забележителните 17-инчови алуминиеви джанти и LED-фарове за мъгла с формата на ледено кубче, напомнящи стила на cee’d GT и pro_cee’d GT. Екстериорната визия се допълва от двойна ауспухова тръба, LED дневни светлини, хромирана рамка на прозорците, спойлер на покрива в черен лак и акценти около стъклата.

Новото Rio GT влиза в продажба в цяла Европа в края на първото тримесечие на 2018 г. От третото тримесечие на 2018 г. Rio GT ще се предлага и с бензинови двигатели с обем от 1,2 и 1,4 литра, въздушно охлаждане и многоточково впръскване MPI, както и със 7-степенната скоростна кутия с два съединителя.

Снимки: Kia

(Visited 147 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *