Honda възражда легендата Hornet

Honda обяви официално, че легендарното име Hornet се завръща в мотоциклетната им гама в близко бъдеще.

Моделът е известен с вълнуващата производителност на двигателя си и пъргавината си, съчетани с най-модерния стил на стрийт файтъра, откакто моделът беше представен за първи път в Европа през 1998 г. Кратък преглед на концептуалната посока за новото превъплъщение на Hornet ще бъде достъпен за посетителите на специализираното изложение EICMA в Милано. В специална зона на щанда на Honda ще бъде представена 3-измерна визуализация от светлина и звук, която хвърля поглед към предишните поколения на Hornet и ни загатва за предстоящото. Паралелно с това Honda разкри пълната си европейска гама мотоциклети за 2022 г. Съставът включва много специален, супер спортен флагман, който ще бъде произведен в ограничена серия, напълно нов приключенски скутер и множество цветови опции и графики в цялата гама.

CBR1000

Флагманът в гамата за EICMA на Honda е новият CBR1000RR-R Fireblade, допълнен от Fireblade SP и Fireblade SP 30th Anniversary. През 2022 г. ще бъде налична зашеметяваща версия на Fireblade SP, посветена на 30-тата годишнина на модела. Трицветната му цветова схема отдава почит на оригинала, с ултрамодерното усещане на оформлението на мотора от 2020 г., слято с елементи в стил „brushstroke“ на машината от 1992 г. Fireblade SP също ще се предлага в две стандартни цветове опции – Grand Prix Red и Matte Pearl Morion Black. И двете вече със златни джанти, докато самият Fireblade носи актуализирана цветова схема Grand Prix Red с изпъкнали бели табла с номера на предния обтекател. Техническите промените са в редовия 4-цилиндров двигател с 218 к.с., като се фокусът е върху подобряване на ускорението и поведението в средата на завоя. Honda Selectable Torque Control (HSTC – избираемият контрол на въртящия момент) е оптимизиран за рафинирано управление на сцеплението на задните гуми с принос от пилотите на HRC, а усещането за газта е още по-усъвършенствано. Нови материал и покритие на повърхността за буталата на предните спирачни апарати Nissin на Fireblade подобряват ефективността и последователността в състезателни условия. Интелигентното електронно управление Öhlins Smart Electronic Control (SE-C) и оборудването Brembo на Fireblade SP продължават да предлагат окачване и спиране с най-висок клас, заедно с наскоро оптимизирания quick shifter.

ADV350

Новият приключенски скутер ще е по-слаба версия на познатия X-ADV, най-продаваният мотоциклет на Honda в Европа през 2021 (виж ТУК). Новият ADV350, произведен във фабриката на Honda в Атеса в Италия, смесва изтънчеността на първокласния скутер със способността да се справя с най-грубия асфалт и се предлага опакован в приключенски стил. Уникалният външен вид върви ръка за ръка с оптимална практичност и отличните характеристики. Има място за съхранение под седалката за две фулфейс каски, плюс USB порт в жабката и удобството на работа със Smart Key. Ветровото стъкло е регулируемо по височина, а LCD арматурното табло също интегрира системата за гласово управление на смартфона Honda. Системата Honda Selectable Torque Control (HSTC) е включена в стандартното оборудване. 330-кубиковият, подобрен Smart Power + (eSP +) SOHC двигател с четири клапана на ADV350 осигурява максимална мощност от 29 к.с. и 31,5 Нм въртящ момент. Шасито разполага с вилки в стил мотоциклет USD, тръбна стоманена рамка, отдалечени задни амортисьори от резервоара и достатъчен просвет. Леките 15-инчови предни и 14-инчови задни колела са с безкамерни гуми.

Снимки: Honda

(Visited 1 402 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *