Ford Kuga е най-продаваният PHEV в Европа

Ford Kuga Plug-In Hybrid е най-продаваният модел PHEV сред всички марки на европейските пазари през 2021 г., надминавайки най-близкия си конкурент в сегмента с повече от 17%. Продажбите на плъгин-хибридни и изцяло електрически автомобили представляват 19% от тези на всички нови превозни средства, продадени през 2021 г., в сравнение с 21,7% за превозни средства с дизелови двигатели. Повече от половината от всички модели Kuga, продадени през 2021 г., са плъгин-хибрид или пълен хибрид.

Шофьорите на най-продавания зареждащ се от външен източник хибриден автомобил в Европа, Kuga PHEV, потенциално са спестили за една година еквивалентните CO2-емисии, които биха се отделили при пътуване от Лондон до Буенос Айрес и обратно, сочат последните данни от Ford.

Анализът на анонимизирани данни от клиенти на Kuga Plug-In Hybrid в цяла Европа показва, че изминатото от тях средно годишно разстояние е малко над 10 000 км. Въз основа на хомологираните данни за общите емисии по WLTP, Kuga Plug-In Hybrid отделя приблизително 1110 кг по-малко CO2 в сравнение с емисиите на аналогичен модел Kuga 1,5 л EcoBoost бензин за същото разстояние.

Данните също така показват, че шофьорите на Kuga Plug-In Hybrid предпочитат да поддържат батерията на автомобила си 100% заредена, като почти половината зареждания се случват през нощта. Популярни са и кратките, от един до два часа, зареждания през деня. Ford очаква тази честотата на зареждане от страна на PHEV-шофьорите да се увеличи още с разширяването на зарядните инфраструктури в Европа.

„Не всеки клиент е в състояние да премине от бензин или дизел директно към изцяло електрически автомобил. Ето защо ние проектирахме нашия Kuga Plug-In Hybrid и с него предлагаме най-доброто от двата свята. Фактът, че продаваме модела по-добре от всеки друг PHEV в Европа, сочи, че имаме правилната рецепта“, каза Глен Гулд, директор на моделната линия Ford Kuga. „Ford се ангажира с електрифицираното бъдеще и автомобили като Kuga Plug-In Hybrid помагат на клиентите да направят тази стъпка с нас.“

Интелигентният задвижващ агрегат на новия SUV на Ford осигурява ефективност и удобство с осреднен общ изцяло електрически пробег от 57-65 км по WLTP и изцяло електрически пробег в града от 71-89 км по WLTP, което дава възможност на водачите често да пътуват само на електричество. Консумацията на енергия от 14,8 кВТч/100 км по WLTP също е по-ниска от тази на основните конкуренти.

В допълнение, Kuga Plug-In Hybrid предлага обхвата на шофиране и удобството на бензинов автомобил, като същевременно използва съхранената енергия от батерията, за да допълни производителността на бензиновия двигател и да подобри горивната му ефективност, дори когато не е в изцяло електрическия си режим „EV Now“. Икономичността от 0,9-1,3 л/100 км по WLTP и на CO2-емисиите от 21-29 г/км по WLTP е по-добра, в сравнение с тази при основните конкуренти и означава, че шофьорите могат да оставят автомобила в режим „EV Auto“, знаейки, че той ще работи по възможно най-ефективния начин.

Шофьорите могат също да използват режим „EV Later“, за да спестят заряда на батерията за по-късно и това им дава пълен контрол върху използването на батерията. В допълнение към зареждането от външно захранване, Kuga Plug-In Hybrid може автоматично да допълва нивото на батерията си в движение, използвайки технология за регенеративно зареждане, която улавя кинетичната енергия, губена обикновено по време на спиране. Дори ако батерията е напълно изтощена, Kuga Plug-In Hybrid предлага по-добър разход на гориво от основните си конкуренти – от 5,2-6,0 л/100 км.

Kuga Plug-In Hybrid също така предлага по-ниска обща цена за експлоатация в сравнение с ключовите си конкуренти в сегмента, с потенциално спестяване от над 1800 евро за типичен период от три години или 60 000 км, подкрепено от ниска консумация на гориво и енергия, ниски разходи за обслужване и по-висока остатъчна стойност.

Гамата на Ford от изцяло електрически, плъгин-хибридни, пълни хибридни и 48-волтови меки хибридни леки автомобили включва също Mustang Mach-E и Mustang Mach-E GT, Kuga Hybrid, Mondeo Hybrid, S-MAX Hybrid, Galaxy Hybrid, Explorer Plug-in Hybrid, Puma, Fiesta и Focus EcoBoost Hybrid.

Снимки: Ford

(Visited 1 222 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *