DISCORDIA стартира иновативна Академия за водачи без опит

Академия за водачи без опит на DISCORDIA вече е обучила над 150 шофьори.

Собствена иновативна Академия за водачи без опит стартира DISCORDIA – лидерът в транспортно-логистичния сектор в България и една от водещите компании в Европа

От началото на инициативата преди половин година, компанията е успяла успешно да обучи над 150 ученици. Това свидетелства както за големия интерес към Академията от страна на шофьори без опит, така и за значителния успех и важност на начинанието.

Основната идея за стартирането на проекта е в резултат на стратегическата цел на DISCORDIA да създава високопрофесионални кадри в сферата на международния транспорт, както и да промени нагласата на широката общественост към професията „Международен шофьор“.

Целта на Академията е ясна и практична – да привлича и подготвя кадри, независимо от техния опит и да ги интегрира успешно в професията – професионален международен шофьор. Програмата се фокусира върху повишаване на уменията, мотивацията и компетентността на шофьорите, в съответствие с високите стандарти, които налага и изисква DISCORDIA.

Академията приема всеки желаещ кандидат, притежаващ категория С+Е, удостоверение за професионална компетентност за съответните категории и дигитална карта. Не се налага възрастово ограничение за кандидатстване, като възможностите на всеки участник се оценяват индивидуално.

„Чрез Академията за водачи имаме възможност да споделяме напълно безплатно своя опит и професионални умения с бъдещите международни шофьори. Предвид големия недостиг на кадри в тази професия не само в България, но и в цяла Европа, ние сме още по-мотивирани да подкрепяме създаването на нови висококвалифицирани кадри на пазара“, сподели Георги Колев, супервайзър на обучителите в Академията за водачи на DISCORDIA.

Обучението в Академията включва теория, основана на богатия над 30-годишен опит на DISCORDIA в сферата на международния транспорт, както и практически занимания на пътя в реални условия. Инструкторският екип на Aкадемията е съставен от доказани професионалисти със значителен професионален опит както зад волана, така и в обучението на кадри. След успешното завършване на теоретичната част, шофьорите минават и международен практически курс с ментор от компанията, който трае 2-3 седмици, според нуждите на кандидата. След обучението и успешно взет изпит, водачите могат веднага да започнат работа като самостоятелни международни водачи в DISCORDIA.

Всяка седмица в Академията за водачи на DISCORDIA стартира нова група за обучение. Участие могат да вземат шофьори от различни градове и близки държави (Турция, Сърбия и Румъния), като компанията осигурява безплатен престой по време на теоретичната част в базата на паркинга и при необходимост – преводач. Обучението е напълно безплатно и не изисква предварителен професионален опит от страна на участниците. След приключване на курса, кандидатите се сертифицират и не се обвързват с договор към компанията, въпреки това над 90% започват работа в DISCORDIA.

Обучителният процес в Академията на DISCORDIA се извършва с последно поколение влекачи Евро 6 от марките Scania, Volvo и DAF и последен модел ремаркета Krone, Kogel и Schmitz.

Академията за водачи на DISCORDIA се намира на ул. „Неделчо Бончев“ 6 в София, разположена в административната сграда на „Ескос“.

Повече информация за Академията може да откриете тук: https://discordia.eu/academia-za-vodachi/

 

За DISCORDIA:

 

DISCORDIA е една от водещите транспортно-логистични компании в Европа. Дейността ѝ е фокусирана върху международния товарен транспорт, включително превозваческа, спедиторска и логистична дейност. Компанията е създадена през 1992 г., член е на Международната федерация на спедиторските сдружения (FIATA), Националното сдружение на българските спедитори (НСБС), Съюз на международните превозвачи (СМП) и Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ). Освен в България, DISCORDIA има офиси в Румъния и Украйна.

 

Снимки: DISCORDIA

(Visited 4 162 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *