BMW озлоби „двойката“ купе и кабрио

BMW обнови Серия 2 Купе (тест на предишния модел виж ТУК) и BMW Серия 2 Кабриолет (тест на предишния модел виж ТУК). Новите модели, които ще се предлагат от юли 2017 г. се отличават със значително по-фокусиран поглед, серийни LED фарове, още по-висококачествен интериор, както и нови услуги за свързаност.

Със смяната на модела BMW Серия 2 Купе и BMW Серия 2 Кабриолет получава още по-характерно лице. И двата модела серийно се оборудват с Bi-LED фарове. Като опция се предлагат Full LED фарове. Изразителната им светлинна графика подчертава динамичната визия на предната част. Увеличената бъбрековидна радиаторна решетка подсилва усещането за широчина и се възприема още по-спортно. Задната част е с мощно излъчване и достигащи до страничните панели задни светлини с типичната L-образна форма, серийно с LED технология.

Интериорът на новите модели на BMW Серия 2 е с арматурно табло с напълно нов дизайн, което още по-силно подчертава както ориентацията към водача, така и усещането за високо качество в интериора. Елегантният дизайн се подчертава от множество детайли като контрастните шевове или гланцирано черните повърхности в централната част или хромираните елементи на полетата за управление на вратите.

Както в базовия модел, Купе и Кабриолет ще се предлагат във вариантите Luxury Line и Sport Line, както и M Sport варианти и BMW M Performance представителите: BMW M240i/ M240i xDrive (тест на модела виж ТУК). Палитрата от лакови покрития е допълнена с цветовете Mediterranean Blue, Seaside Blue и Sunset Orange. Разширена е и гамата от алуминиеви джанти със 17 модела с размери 16, 17 и 18 инча.

При дължина на каросерията от 4432 мм BMW Серия 2 Купе и BMW Серия 2 Кабриолет предлагат спортен дух при компактни размери. Вместимостта на багажника на купето е 390 л; благодарение на допълнителната шумоизолация текстилният гюрук с електрическо задвижване на кабриолета осигурява висок акустичен комфорт и може да се отваря при скорост до 50 км/ ч.

В комбинация с опционалната навигационна система Professional 8.8-инчовият дисплей с висока разделителна способност на новите BMW Серия 2 Купе и BMW Серия 2 Кабриолет за пръв път е в с тъчскрийн функция. Новото поколение предлага и опцията за безжично индуктивно свързване на подходящи смартфони. В комбинация с навигационната система на BMW на разположение е и Apple CarPlay. Чрез WLAN-Hotspot на автомобила може да бъде осигурена бърза интернет връзка на до 10 крайни устройства.

Сред предлаганите асистиращи системи е и Активният автопилот с функция Stop&Go. опционалният Асистент за шофиране включва предупреждение при напускане на лентата с аварийна спирачна функция при градски условия, която е активна при скорост до 60 км/ ч.

За BMW Серия 2 Купе и Кабриолет се предлага широка гама от три-, четири- и шестцилиндрови двигатели с мощност от 136 к.с. до 340 к.с. (среден разход на гориво: 8.3-3.8 л/ 100 км; СО2 емисии 189-101 г/ км). За BMW Серия 2 Купе се предлага избор от девет двигателя, за BMW Серия 2 Кабриолет те са осем. Скоростните кутии са шестстепенни механични или осемстепенни Steptronic. В допълнение към активното на пътя задно задвижване моделите на BMW Серия 2 Купе M240i и 220d могат да бъдат комбинирани и с интелигентната система за задвижване на четирите колела BMW xDrive. За BMW Серия 2 Кабриолет тази опция се предлага за M240i. Висококачественото окачване, ниският център на тежестта, широката следа, почти перфектно балансираното разпределение на теглото между осите от 50:50 допълнително допринасят за изключителната динамика и управляемост на BMW Серия 2.

Снимки: BMW

(Visited 371 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *