1.2 PureTech на Peugeot стана двигател на годината за трети път

1,2-литровият трицилиндров бензинов двигател с турбокомпресор PureTech на Peugeot получи за трета поредна година наградата „Двигател на годината“ в категорията от 1 л до 1,4 литра.

Призът бе връчен по време на 18-тите награди „Двигател на годината“ в Щутгарт. Успешният мотор е наличен с мощност 110 к.с. и 130 к.с. (PureTech 110 S&S и PureTech 130 S&S). Той се използва в над 90 модела в 70 държави.  На европейския пазар модулното семейство на 1,2-литровия трицилиндров PureТech представлява една трета от всички бензинови и дизелови двигатели на PSA Group.

Признат от пазара заради удоволствието при шофиране, което предлага дори при най-ниски обороти, 1,2-литровият трицилиндров двигател с турбокомпресор PureTech продължава да се усъвършенства и ще се възползва от значителни подобрения преди края на 2017 г. с увеличена динамика и намален разход на гориво (до 4%). Това е постигнато чрез въвеждане на филтър за твърди частици (GPF- Gasoline Particulate Filter) за намаляване на емисиите частици с над 75% за посрещане на изискванията на бъдещите стандарти, които ще влязат в сила от 2020 г. в Европа и Китай. Освен това е оптимизирана икономичността, благодарение на промените в циклите на изгаряне и впръскване на горивото под налягане 250 бара. Намалено е и механичното триене и е въведен на нов турбокомпресор. Двигателят е с по-компактен размер за оптимизиране на аеродинамиката (ползи по отношение на Scx).

Снимки: Peugeot

(Visited 3 676 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *