Новата „седмица“ на BMW: Дързост без красота

BMW показа, че не се страхува от скандали и провокации с новата Серия 7.

Смяната на поколенията на върха на моделната гама на BMW е свързана с нова дефиниция на лукса, фокусирана върху човека, неговото съзнание, неговите потребности и неговите емоции, казват от компанията.

Още фейслифта на предишното поколение скандализирас огромни бъбреци (виж ТУК), а сега дизайнерите разделят и светлините в два блока.

За разлика от своите предшественици новото BMW Серия 7 ще се предлага само във версията с дълго междуосие на каросерията, което гарантира максимален пространствен комфорт на задната седалка.

За пръв път за новото BMW Серия 7 се предлага избор както от двигатели с вътрешно горене и Plug-in хибридни системи, както и напълно електрическо задвижване. По този начин BMW Group взема предвид индивидуалните нужди на клиентите, инфраструктурните условия и законовите разпоредби на всички релевантни пазари по света. В Европа въвеждането на модела първоначално ще се осъществи само с BMW i7. В САЩ, на китайския автомобилен пазар и в други избрани пазарни региони, в допълнение към изцяло електрическата версия, от старта на продажбите ще се предлагат и два модела всеки с бензинов двигател и 48-волтова Mild-Hybrid технология.

На множество пазари вероятно към началото на 2023 година ще бъдат въведени Plug-in хибридните модели на новото BMW Серия 7. Сред тях е и първият BMW M Автомобил с редови шестцилиндров бензинов двигател и Plug-in хибридно задвижване. Освен това в Европа непосредствено след въвеждането на пазара гамата ще бъде допълнена с модел с дизелов двигател и 48-волтова технология Mild-Hybrid. По-късно ще има избор и между други варианти на напълно електрическия модел BMW i7, сред тях и бъдещият върхов модел BMW i7 M70 xDrive.

В световен мащаб гамата от модели на новото BMW Серия 7 ще бъде допълнена с два BMW M варианта с електрифицирано задвижване. Още през пролетта на 2023 година ще дебютира новото BMW M760e xDrive с мощност 571 к.с. и въртящ момент 800 Нм. За особено вълнуващи ускорения електромоторът осигурява временен Boost с допълнителна мощност до 40 к.с.

Бъдещият върхов модел на моделното семейство, новото BMW i7 M70 xDrive, което се очаква по-късно през 2023 година, ще има чисто електрическо задвижване с два електромотора на предната и задната ос. Неговата задвижваща система ще развива максимална мощност от значително над 600 к.с. и максимален въртящ момент над 1000 Нм. Най-мощният модел на BMW за обществените пътища ще ускорява от 0 до 100 км/ч за по-малко от 4 секунди.

Радостта от шофирането, комфортът при пътуване и потребителското изживяване в новото BMW Серия 7 до голяма степен се формират от последните иновации в областта на цифровизацията. Новото BMW Серия 7 предлага новото мултисензорно изживяване при шофиране BMW iDrive с най-новото поколение на операционната система BMW Operating System 8. С напълно дигиталния BMW Curved Display, иновативния BMW Interaction Bar, разширените възможности на BMW Intelligent Personal Assistant, както и допълнителните My Modes, новата версия на BMW Head-Up дисплея и изобразяваният за пръв път на информационния дисплей зад волана Augmented View интуитивният диалог между водача и автомобила се издига до нови измерения.

Уникално изживяване на задните седалки осигурява подвижният BMW Theatre Screen на тавана – 31,3-инчов 32 : 9 панорамен дисплей с разделителна способност 8К, който превръща втория ред седалки в ексклузивен частен киносалон. Водачът и пътникът до него за пръв път могат да ползват YouTube Video-On-Demand-Streaming на контролния дисплей. Високоскоростната свързаност на новото BMW Серия 7 се осигурява от монтираните в автомобила 5G антени.

Снимки: BMW

(Visited 2 275 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.