Електрическото семейство Mercedes-EQ тръгва из страната

Флотилията от електрически автомобили от EQ семейството на Mercedes тръгва на обиколка из България.

Роудшоуто започва на 15 и 16 април от столичния „Ринг мол“, в който марката има концептуален магазин. На паркинга му са строени седем изцяло електрически автомобила, които в следващите дни ще потеглят към дилърствата в страната. Кръгчето за представителите на медиите, включваше посещение на новостроящия се шоурум на Mercedes-Benz на „Челопешко шосе“, който се очаква да отвори в началото на следващата година.

Премиера в луксозната формация за България прави EQS в по-мощната си версия 580 4MATIC с 524 к.с. и задвижване на всички колела. На борда му впечатлява иновативният MBUX Hyperscreen, чийто извит 45-инчов екран се простира от едната до другата A-колона. С вградения си софтуер с изкуствен интелект MBUX Hyperscreen се адаптира напълно към водача на автомобила и прави персонализирани предложения за множество функции на информация, комфорт и управление. Флагманът повежда колоната, заедно с по-икономичния EQS 450+ с мощност от 333 к. с., но пробег от цели 780 км.

Част от обиколката на страната ще бъдат и пионерът в електрическите високопроходими модели на марката – EQC с пробег от над 350 км, компактният EQA (над 400 км пробег), както и току-що пристигналият в България 7-местен SUV EQB. Към групата се присъединяват луксозният пътнически ван EQV и един от електрическите представители на лекотоварната гама – еSprinter.

Всеки, който иска да усети емоцията на шофирането на електрически автомобил, може да запише час за тест драйв в дилърствата на Силвър Стар в София, Варна, Бургас, Пловдив, както и в Евро Старс в Русе. В Пловдив датите на тестовете са 11 и 12 май. На морето електрическата флотилия пуска котва за кратко, като на 17 и 18 май са пробните тестове в Бургас, а на 20 и 21 май – във Варна. Последната точка от пътуването е Евро Старс Русе, където автомобилите ще бъдат на разположение на ентусиастите на 27 и 28 май.

На етап от обиколката на страната към EQ Roadshow ще се присъедини и високотехнологичната лимузина EQE, с пробег от над 600 км, чиито продажби в страната стартираха през март.

Освен EQE и EQB, през тази година се очаква Силвър Стар да представи на българския пазар още 2 електрически автомобили от EQ гамата на Mercedes-Benz. Премиера на високопроходимата версия на електрическия флагман EQS SUV също предстои, както и на първия премиум автомобил в сегмента на малките ванове EQT.

В унисон с глобалната стратегия на Mercedes-Benz, генералният дистрибутор на марката за България Силвър Стар ще въведе на нашия пазар до 2025 г. електрифицирани и напълно електрически автомобили във всеки сегмент – от компактните седани и SUV модели, през луксозните бизнес лимузини до камиони, ванове и високопроходимите версии на ток като G-class – EQG, и GLS – EQS SUV и EQS Maybach.

Снимки: Авторът

(Visited 1 364 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.