Вижте с какво ще ни снима КАТ от уикенда

КАТ е закупил нови 6 суперкамери, съобщи вчера в. „Телеграф“. Устройствата ще заработят още този уикенд.

Камерите са модел Cordon-M на руската компания Simicon, пише специализираният блог за ревюта на радарни системи daleksandrov.eu. Те могат както да бъдат закрепени стационарно (например на мостове, електрически стълбове и др.), така и да се ползват като мобилни, т.е. преносими от едно място на друго.

This slideshow requires JavaScript.

Добрата новина за шофьорите е, че радарното устройство работи в K Band диапазона (точните честоти, на които работи камерата са 24.15 ± 0.10 GHz), сочи справка в сайта на компяниата. Тоест обикновените радар детектори ще го засичат, за разлика от триногите, които работят с лазерни лъчи. Лошата новина е, че могат дa cнимaт едновременно в до 6 ленти за движение, кaтo oбхвaщaт целия трафик в eднaта или двете пocoки. Също така може да отчита различни ограничения на скоростта за различни ленти или за автомобили, камиони и автобуси, например на магистралата. Обхватът на измерване на скоростта е от 2 до 300 км/ч. Вътрешният инфрачервен прожектор позволява работа и през нощта, независимо от условията на осветление на пътното платно.

Системата автоматично измерва скоростите на всички превозни средства в зоната за прилагане и записва двойка изображения за всяко заловено превозно средство. Данните за нарушение включват разпознатия регистрационен номер, измерената скорост, вид нарушение (превишена скорост, шофиране извън пътя, шофиране в автобусна лента или шофиране в насрещното), посока на движение, дата и час на нарушението, ограничение на скоростта за текущия пътен участък, име на контролирания участък от пътя, географски координати, сериен номер на сензора.

Шестте камери са разпределени по една бройка за дирекциите в Coфия, Бургac, Плoвдив, Вaрнa, Руce и Лoвeч, пише още „Тeлeгрaф“, позовавайки се на информация от МВР. Днес една от новите камери бе забелязана на пътя край ловешкото село Сливек и качена във „Фейсбук“ групите за разположение на КАТ.

Снимки: Фейсбук, Simicon

(Visited 6 138 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *