Британският посланик подслони премиерата на Jaguar I-PACE

Нейно превъзходителство Ема Хопкинс зад волана на I-PACE.

Eксклузивната премиера на първия премиум електрически Jaguar SUV автомобил в света – новия I-PACE се състоя снощи в Резиденцията на британския посланик, нейно превъзходителство Ема Хопкинс.

Управителят на Мото-Пфое г-н Атанас Фурнаджиев лично представи пред отбрана публика най-награждаваната кола в последните месеци. За по-малко от 1 година от официалното си представяне новият Jaguar I-PACE спечели повече от 70 престижни международни награди, сред които:

  • Световен Автомобил на 2019;
  • Европейски Автомобил на 2019;
  • Най-добър дизайн в света за 2019;
  • Автомобил на годината в Германия;
  • Автомобил на годината във Великобритания;
  • Автомобил на годината в Норвегия.

Управителят на Мото-Пфое Атанас Фурнаджиев представи колата пред отбраната публика.

Със своята свръхмодерна литиево-йонна батерия с капацитет 90 кВ/ч новият Jaguar I-PACE може да измине до 470 км само с едно зареждане на батерията. Същата тази батерия може да бъде заредена от 0 до 80% за точно 40 минути посредством специалните електрически станции, които обикновено осигуряват постоянен ток от 100 Kw. Новият I-PACE може да бъде зареден и посредством най-обикновен контакт от стената вкъщи, който предоставя променлив ток от 7 Kw. Необходими са малко над 10 часа за постигане на 80% заряд от 0%. Идеалното време за зареждане безспорно би било през нощта, докато спим. Груби изчисления показват, че за 1 година при 25 000 изминати километра бихме спестили 6000 лв. от разхода на ток спрямо дизелов агрегат на автомобил със същите параметри.

Новият I-PACE се задвижва от 2 електрически мотора, изцяло разработени от Jaguar. Те са разположени съответно върху предната и задната ос, предоставяйки впечатляваща мощ от 400 к.с. и 696 Nm въртящ момент. С тях I-PACE е в състояние да ускори от 0-100 км/ч за впечатляващите 4,8 секунди. Чистокръвният британец се предлага с AWD задвижване, което осигурява перфектно сцепление върху всякакъв вид настилки. Батерията е разположена централно между двете оси и позволява идеалното разпределение на теглото 50:50 с много нисък център на тежестта, което прави I-PACE изключително безопасен.

Под задните седалки има свободно място за съхранение на лаптоп, таблет, книга или други скъпоценни вещи. Багажникът също впечатлява с пространство – 656 литра. Когато задните седалки в автомобила се сгънат, това пространство се увеличава на 1453 литра.

Ослепителният Jaguar I-PACE се предлага в България с 3 нива на оборудване – S, SE и HSE. Клиентът може да избира между 12 цвята и 9 вида джанти. По отношение на интериора клиентите ще избират между 5 вида седалки и 5 различни цвята на интериора. Новият Jaguar I-PACE е вече наличен в България. Цената на автомобила започва от 153 000 лв. с ДДС, като квотата за модела у нас е почти разпродадена.

В Резиденцията на британския посланик беше представен и новият Range Rover Evoque. Това е най-успешният модел в историята на марката Land Rover. За 8 години на пазара той е награден с повече от 220 престижни международни отличия. Пионер на пазара на луксозните и компактни SUV автомобили, Evoque може да се гордее с близо 800 000 продажби в световен мащаб. Изискан и прецизен екстериорен дизайн, изпипани до съвършенство елементи и изключително внимание към детайлите издигат този британец на по-високо ниво от всички останали.

Новия Evoque е на сравнително достъпната цена от 72 000 лв с ДДС за 4х2 и ръчна скоростна кутия. В допълнение получавате 5 години гаранция с включени услуги Premium service и Door-to-door.

Снимки: Мото-Пфое

(Visited 783 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *