Най-добрият тираджия постигна разход от 22.5 л на 100 км

На фирмено състезание на Discordia

Шампионът Здравко Томев.

250 професионални шофьори се бориха в продължение на два месеца за титлата шампион по икономично шофиране на камиони във вътрешнокорпоративното състезание на водещата компания за международен транспорт Discordia. То се проведе през месеците април и май т.г. Резултатите на участниците се отчитаха при изпълнение на реалните им работни задачи по време на курсовете им на база условие за минимален пробег от 14 000 км за периода. Шофьорите трябваше да покрият и определени показатели за качество.

Маратонското състезание беше проследено дистанционно с интелигентна система за управление на автомобилния парк, като специализиран софтуер изчисли резултатите на участниците. С най-добри постижения в квалификациите сред шофьорите на камиони Volvo и Scania се отличиха съответно Цветан Ханджиев с пробег от 20 337 км и Здравко Томев с пробег от 16 587 км, които постигнаха среден разход на гориво под 22,5 л/100 км. Класиралите се в Топ 10 са успели да ограничат средния си разход на гориво под 24 л/100 км, а общият среден разход за всички участници е 26,78 л./100 км.

В допълнение към състезанието се проведе и специален финал, в който едни от най-добрите шофьори на Discordia бяха предизвикани да покажат уменията си на колекционерския камион от лимитираната серия Volvo FH Performance Edition с мощност от 540 к.с. и скоростна кутия с два съединителя, I-Shift Dual Clutch, разработена по подобие на използваните в спортните автомобили. Състезанието се проведе в два етапа – полуфинали и финал по трасе с дължина 18,7 км и максимално време за преминаване 18:30 минути. В първия етап (полуфинал) участниците бяха раздели на две групи като управляваха две отделни композиции VOLVO FH420 от флотата на Discordia, оборудвани с полуремаркета и товар. За финала и срещата с Volvo FH Performance се класираха тримата най-добри от всеки камион – Божидар Тодоров, Методи Янакиев, Здравко Томев, Нейчо Трифонов, Илиян Николов и Ивайло Горанов. След оспорвано каране най-добрър резултат постигна Здравко Томев, който ще се присъедини към Цветан Ханджиев в организираното от „Волво Тръкс България“ пътуване до родния град на Volvo, Гьотеборг, в края на август.

Снимки: Volvo Trucks

(Visited 4 623 times, 2 visits today)

2 Comments

  • panchev каза:

    Abe prestanete sas vashite gluposti.napravete edin krag Madrid Kasel sas 20t prez sredna F togava poblikuvaite.

  • краси тодоров каза:

    браво. ама защо никои не пише с колко тона са са били ?нека да опитат само сас 40т тотал. volvo;scania аи аи аи … 22л на 100км… просто забрави. соло да.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *