VW представи спортния T-Roc R с 300 коня

Volkswagen представи спортната версия на функционалния мъник T-Roc. T-Roc R има максимална мощност от 221 кВт / 300 к.с. и ускорява от нула до 100 км/ч само за 4,8 секунди, а максималната скорост достига 250 км/ч, преди електрониката да ограничи устрема му.

Съчетанието от свръхмодерния 2,0-литров задвижващ агрегат с технология TSI и интелигентната система за двойно предаване 4MOTION осигурява на новия спортен топмодел в гамата на T-Roc изключително динамично пътно поведение. Принудителното пълнене с турбокомпресор и системата за директно впръскване се грижат за постигане на впечатляващ въртящ момент още в ниските оборотни режими на двигателя от 400 Нм. Той е налице още при 2000 об/мин, докато максималната мощност от 221 кВт/300 к.с. е на разположение чак до 5000 об/мин. Благодарение на широкия обхват на предавателните числа на трансмисията, двигателят на T-Roc R остава винаги в рамките на идеалния работен диапазон в практически всяка ситуация на пътя и може да осигури на водача пълната R мощ независимо от скоросттта на движение.

Високоефективната спирачна система от своя страна гарантира сигурно и ефикасно намаляване на скоростта. Аналогична система се използва и при Volkswagen Golf R с Performance пакет. Включената в стандартното оборудване на модела функция Launch Control осигурява  потегляне със скоростта на излитаща ракета. Перфектен за амбициозните водачи е електронният контрол на стабилността ESC (Electronic Stability Control), който може да се изключи ръчно по желание. Стандартната седемстепенна предавателна кутия с два съединителя DSG е специално адаптирана към екстремните настройки на двигателя на T-Roc R, докато доказалата се в сериозни изпитания система за двойно предаване 4MOTION на Volkswagen разпределя огромната мощ на новия спортен модел между предните и задните колела в рамките на хилядни от секундата – според конкретните пътни условия и в зависимост от степента на сцепление на отделните колела. По този начин се предотвратява ефективно потенциалното приплъзване или блокиране на колелата с алуминиеви джанти и се гарантира възможно най-доброто сцепление с пътната настилка – включително при неблагоприятни метеорологични условия като валежи от дъжд и сняг, както и на трудни терени и нестабилни настилки като чакъл или груб паваж.

Външният дизайн на новия T-Roc R стига много по-далеч от това, което опционалният екстериорен пакет оборудване R-Line предлага по отношение на самоувереното спортно излъчване. Броните и въздушните отвори с черни аеродинамични елементи в R-стил отразяват типичните характеристики и неповторимата стилистична философия на мощните представители на моделната фамилия Volkswagen R. Разбира се, това важи в същата степен и за логото R върху черната радиаторна решетка и върху капака на багажника отзад. Фаровете с LED елементи гарантират ярко като дневна светлина осветяване на пътното платно и отлична видимост на новия модел. Впечатляващите дневни светлини са вградени вертикално в специално разработената за R предна броня, с която върховата версия в гамата на T-Roc става наистина ярко различима дори и отдалеч. Блоковете на задните LED светлини са изпълнени с характерните за R моделите тъмночервени прозрачни панели, а двете сдвоени ауспухови тръби вляво и вдясно на задната броня са хромирани. Допълнително предлаганата изпускателна система „R” Performancе от титанови сплави е дело на специализираната в областта на високотехнологичните ауспухови уредби фирма Akrapovič и се отличава с характерен звук, отчетлив дизайн на изпускателните тръби и намалено с около седем килограма тегло. Разбира се, задните странични прозорци и задното стъкло на спортната версия са тонирани. Оформлението в долната част на вратите хармонира с основния цвят на каросерията, акцентирана от корпусите на на външните огледала в матов хром.

Целият интериор на новия модел въплъщава динамичния дух на Volkswagen R, а вътрешното оформление впечатлява с перфектна изработка и идеална ергономичност. Лумбалните опори в предните спортни седалки с регулиране във височина подобряват значително удобството и спомагат за постигане на максимално здравословна позиция на тялото на водача и на пътника до него.

Снимки: VW

(Visited 993 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *