Volkswagen възобновява производство от понеделник

Предстои заводите на марката Volkswagen Passenger Cars (леки автомобили) да възобновят поетапно своето производство. Първи през седмицата, започваща от 20 април ще възобновят работата си производствените мощности в Цвикау (Германия) и Братислава (Словакия), съобщават от компанията. Останалите предприятия в Германия, както и в Португалия, Испания, Русия и САЩ, следва да възобновят производството през седмицата, започваща от 27 април. Впоследствие, през месец май, производството ще бъде възобновено последователно в заводите на марката в Южна Африка, Аржентина, Бразилия и Мексико. Ралф Брандщетер, главен изпълнителен директор на марката Volkswagen, отбеляза – „С решенията на федералната власт и правителствата на отделните провинции в Германия, както и на отпускането на ограниченията в други европейски държави, се създават условия за постепенното възобновяване на производството. Volkswagen се подготвя интензивно за предприемането на стъпки в тази насока през последните три седмици. В допълнение към разработката на изчерпателен списък от мерки за опазване здравето на нашите служители, ние бележим напредък и във възстановяването на нашите вериги за доставки на части и компоненти от нашите партньори.“ На тази основа заводите на Volkswagen в Германия започват работа със съкратено работно време. В същото време броят на служителите, засегнати от производствения цикъл със съкратено работно време, ще бъде последователно намаляван съобразно процеса на възобновяване на производството.

Производството ще бъде възобновено в съответствие с настоящите наличности на части и компоненти от поддоставчиците, отчитане на държавните изисквания в Германия и в Европа, развитието на пазарните резултати по отношение на продажбите и произтичащите от това режими на работа на заводите. Независимо от развитието на всички тези фактори и процеси, основен приоритет на компанията ще остане спазването на строгите мерки за защита на здравето на служителите.

В процеса на възобновяване на производството, Volkswagen може да се възползва и от опита, натрупан при рестарта на производствените мощности на компанията в Китай, където ефективните мерки за защита на здравето вече се прилагат успешно и последователно. 32 от 33-те завода в Китай вече се върнаха към активно производство и към момента няма съобщения за случаи на коронавирус сред служителите там. Volkswagen продължава да следи внимателно развитието на ситуацията в глобален мащаб, възникнала в резултат на пандемията на коронавирус. По-нататъшните действия на компанията ще се основават до голяма степен на диалога и утвърдените процедури в рамките на Volkswagen Group, както и на препоръки от специалисти, включително тези на института „Робърт Кох“.

Снимки: Volkswagen

(Visited 1 659 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *