FACEBOOK
FACEBOOK
Виж видеата
Виж снимките
GOOGLE
GOOGLE
http://skorost.info/wp/vilner-%D0%BF%D0%BE%D0%BA%D0%B0%D0%B7%D0%B2%D0%B0%D1%82-%D1%81%D0%B5%D0%B1%D0%B5-%D1%81%D0%B8-%D0%B2%D1%8A%D1%80%D1%85%D1%83-cla-coupe">

Vilner показват себе си върху CLA Coupe

Собственикът на колата им казал да му я направят по техен вкус

Българското арт студио за тунинг на автомобили Vilner получи поръчка мечта – да реализира проект по свой вкус. За целта клиентът им е предоставил безов вариант на красивото купе на Mercedes-Benz CLA 250 и поискал от творците от Vilner да го персонализират за сума в размер на около 20% от стойността платена за колата.

Поръчка-мечта? Не съвсем, защото колата е трябвало да бъде един достоен проект, съчетаващ едновременно възможно най-голямо количество арт идеи, модификациите да не струват прекалено много, като същевременно резултатът да бъде значително по-стойностен като визия и усещане автомобил. Резултат, който в крайна сметка да се хареса и на клиента.

Задача номер 1: още по-подчертан coupe ефект за пасажерите. Vilner го постигат с внимателно полагане на различен цвят алкантара от линията на стъклата нагоре. Целият таван заедно А- и C-колоните са обвити с висококачестваната материя в карамелено кафяв цвят, докато B-колоните са облечени в черна алкантара, същата като тази приложена за облицовка на рамката на панорамния люк и сенниците. Там кафявият конец свързва двата цвята, а ефектът е за плаващ таван, което дава и усещане за повече пространство за главите на втория ред.

Задача номер 2: прилагането на неизползвана досега техника за тапицерията – фина перфорация с 3D ефект. Това е и най-скъпата техника ползвана в купето, която освен че придава индивидуалност на колата, влияе положително и на комфорта заради дишащия ефект на седалките. Vilner подменят само средите на седалките, като визуално се постига пълна трансформация. Същата перфорирана кожа е положена и върху корите на вратите, а цветът е ползван и при преобразяването на централната конзола. Воланът е скосен и частично покрит с кафява кожа, съшита със син конец, цвят повтарящ се и от новите предпазни колани.

Традиционно покритите с твърда пластмаса основи на седалките Vilner облагородяват с комбинация кафява кожа/черна алкантара, която продължава и по целите гърбове на предните седалки. Прецизно скроените парчета от двете материи са съшити с двоен шев и конци с цвят противоположен на съответния елемент – черната алканатара с кафяв конец, а кафявата кожа с черен. Резултатът салон с няколко класи над почти базовия, с който колата влиза в ателието. X-образните центрове на въздуховодите в Honey Bronze завършват трансформацията на салона.

Базовото усещане отвън също е значително надградено – единствено фаровете подсказват за изходното изпълнение на това CLA 250. Стоповете са затъмнени, задната емблема е лакирана в черно, а липът на декоративния дифузьор е лакиран в Honey Bronze. В същия свят са фолирани страничните декоравивни елементи в основата на стъклата и в дръжките на вратите, както и напречната лайстна на предната решетка. По средата и стои също лакирана в черно емблема. Седемнадесетинчовите колела със семпъл дизайн са значително облагородени с комбинацията Gunmetal Light Graphite/Honey Bronze, а подписът на Vilner на задния капак завършва колата.

Снимки: Vilner

(Visited 138 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *