FACEBOOK
FACEBOOK
Виж видеата
Виж снимките
GOOGLE
GOOGLE
http://skorost.info/wp/vilner-%D0%B8%D0%BC%D0%B0%D1%82-%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%BE-%D0%B4%D0%B0-%D0%B4%D0%B0%D0%B4%D0%B0%D1%82-%D0%B4%D0%BE%D1%80%D0%B8-%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D0%BD-rolls-royce">

Vilner имат какво да дадат дори и на един Rolls-Royce

Главният дизайнер на Rolls-Royce Иън Камерън казва „Бяхме решени да направим тази кола символ на насладата към живота, проектирайки я така, че да служи безусилно и дълголетно на своя собственик“. Британецът визира може би най-луксозния и разточителен кабриолет на планетата, дългият над 5,6 метра Rolls-Royce Phantom Drophead Coupe. Моделът се задвижва от 6,75-литров V12 двигател с 460 к.с. и 720 Нм, а теглото му е точно 2630 кг.
Г-н Камерън обаче не може да отрече, че колкото и солидно да е изработен един автомобил, колкото и качествени да са материалите в салона му, кожата и дървото стареят, репликират от българското арт студио Vilner. Особено, когато става въпрос за кола със свалящ се покрив – тъмните панталони и UV лъчите са безпощадни към светлите седалки и тяхната периферия. Това са и част от причините този 10-годишен Rolls да се озове в ателието на Атанас Вилнер. Мисията: цялостна преработка на салона.
Vilner решават да запазят усещането за джентълменски клуб в кокпита, използвайки няколко десетки квадратни метра супер фина и същевременно издръжлива бяла кожа. Средите на седалките и централния подлакътник носят фамилните инициали на Чарлз Роуз и сър Хенри Ройс, под формата на перфорация. Освен стилен визуален елемент, отворите в графиките осигуряват и прекрасна функционалност на вентилацията и отоплението на седалките. Фините RR мотиви присъстват също на вратите, а т.н. piping, тръбичкообразните кантове на кожата – изключително британски мотив – са решени в бордо.
„Клиентът е избрал цвета „Череша“ за екстериора на своя Drophead от 44 000 комбинации, които предлагат Rolls-Royce“, казва Вилнер. „Но селекцията на цветовете в салона на един кабриолет е още по-отговорна задача, защото можеш да наблюдаваш двете теми едновременно.“ Vilner избират „черешата“ и за цвят на предпазните колани с тези съображения, превръщайки ги в хармоничен акцент.
Цялото табло буквално е преоблечено със специална кожа импрегнирана за да бъде устойчива на UV лъчите. Същевременно цветът и текстурата й е подбран така, че да генерират минимално количество отблясъци от вътрешната страна на челното стъкло. Специално изработените стелки и бродираните инициални на предните подглавници допълват усещането за индивидуално превъзходство, което създава 5,6-метровият V12 кабриолет.
Сериозно внимание е отделено и на апликациите от благородна дървесина. Всеки панел е свален, шлайфан, тройно лакиран и полиран до съвършен блясък. Особено впечатляваща е „задната палуба“ под която излиза гюрукът – тя е изработена от масивно тиково дърво, елемент на възстановяването на който екипът на Vilner посвещава над 120 човекочаса.
Крайният резултат: величествено преработен Rolls-Royce Drophead Coupe, който ще продължи безусилната си служба за още години напред.
Снимки: Vilner

(Visited 1 957 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *