Velar ознаменува 50-годишнината на Range Rover

Интерактивна изложба в завода в Солихъл припомня славната история на марката

Land Rover открива нова атракция за посетителите в завода си в Солихъл. „Историята на Range Rover“ е интерактивна изложба, създадена да отбележи 50-тата годишнина на най-почитания луксозен SUV в света.

Range Rover се произвежда в Солихъл от 1970 г., но историята му със завода датира от 1967 г., когато е замислен първият секретен прототип с кодово име Velar. Новата изложба ще отвежда посетителите на пътешествие във времето от създаването на автомобила в средата на 60-те години на 20 век до представянето на Range Rover Sport и Range Rover Evoque. Кулминацията на изложбата е вълнуващото представяне на новия Range Rover Velar, честващ истинския британски дизайн и инженерни решения.

Откриването на изложбата на Range Rover съвпада със стартирането на заводските обиколки на Velar в Солихъл. Velar е третият нов модел за една година, който ще започне да се произвежда в завода, след Jaguar F-PACE и новия Discovery. Velar се произвежда в един от най-големите цехове за алуминиеви каросерии в света, а красивите му довършителни детайли се добавят в многофункционален цех – има възможност за произвеждане на три различни SUV автомобила, всеки създаден по уникални спецификации на клиента.

Заводът в Солихъл е допринесъл за удвояване на продажбите и служителите на компанията през последните 5 години. Това подпомага възраждането на производството във Великобритания, стимулирайки британската икономика, като автомобилната компания осигурява 240 000 работни места в снабдителната верига.

Снимки: Range Rover

(Visited 78 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *