FACEBOOK
FACEBOOK
Виж видеата
Виж снимките

Toyota започва да продава Camry в България

Стартираха продажбите на новото осмо поколение на популярния, луксозен седан Camry в България. Засилвайки позициите на Toyota в D/ E сегмента на седаните, новият Camry Hybrid е уникално предложение за клиентите благодарение на мощната си самозарядна хибридна система, комфортното си пътно поведение и изтънченост, казват от компанията.

Нарастващият интерес, както и търсене на хибридни автомобили, проправя пътя за повторното лансиране на Camry в Западна Европа след отсъствие от региона в рамките на 15 години. С годишни продажби от повече от 700 000 единици Camry остава най-продаваният седан на света в D/ E сегмента.

2,5-литровият двигател Hybrid Dynamic Force на Camry Hybrid комбинира нисък разход, ниски емисии и тиха работа с повече мощност и по-бързи реакции. С мощност от 160 кВт/ 218 к.с., Camry Hybrid генерира CO2 емисии от едва 98 г/км1 (по WLTP: 119 г/км) и постига комбиниран разход на гориво само 4,3 л/ 100 км1.

Новата хибридна система на Toyota (Toyota Hybrid System – THS II) включва нова секвенциална Shiftmatic технология, която позволява на водача да „превключва“ с лостa на конзолата и по този начин имитира конвенционална 6-степенна автоматична трансмисия за повече удоволствие от шофирането.

Последното поколение Camry е базирано на дизайна и инженеринговата философия на новата платформа Toyota New Global Architecture (TNGA). TNGA е ориентирана преди всичко към характеристики, осигуряващи удоволствие от шофирането, и поставя изискания стил на едно ниво с отлично качество на изработка, надеждност и безопасност.

Едно от основните предимства на новата платформа GA-K е, че тя е дава възможност на Toyota да преоткрие напълно всеки аспект на оформлението и техниката на средния по размери седан.

Това довежда до безпрецедентно голяма промяна за гамата на Camry в рамките само на едно моделно поколение, като практически няма пренасяне на компоненти от предшественика по отношение на стайлинг, Human Machine Interface (HMI) и дизайн на кокпита, двигатели, пътно поведение и управление, както и безопасност.

От самото си създаване изцяло новият Camry е разработван на базата на два основни стълба: оптимално представяне (пътно поведение, ниско ниво на шум и вибрации, качество/надеждност/издръжливост и цялостна окомплектовка) и интелигентност (високи технологии, комфорт и безопасност).

Широката, ниска и аеродинамична каросерия на Camry Hybrid разчита на стил, излъчващ увереност и собствен характер, израз на еволюцията по отношение на дизайнерските философии на Toyota Under Priority и Остър поглед.

В купето, при което намалената височина на пода и на седалките допринасят за изместването на точката на бедрото на водача и пътника отпред максимално близо до центъра на тежестта на Camry, интериорният дизайн представя идеално сливане на стил, комфорт и майсторска изработка.

Изразителните извивки на арматурното табло следват ергономичния кокпит, ориентиран към водача. Предните седалки предлагат отличен комфорт и обхващат идеално пътниците, задната седалка е възможна в съотношение 60:40 или 40:20:40, а сгъването се регулира електрически.

Всички контролери са проектирани, за да предложат оптимална функционалност, атрактивност и обратна връзка. А новият HMI интерфейс на Camry разполага с три лесно „четими“ информационни дисплея, характеризиращи се с безпроблемна видимост и наситени цветове. Това са 10-инчов Head-up дисплей (HUD), 7-инчов мултиинформационен дисплей между уредите на таблото и 8-инчов централен дисплей на централната конзола, включващ мултимедийната система Toyota Touch 2 with Go.

Запазвайки всички основни качества, които са го направили толкова популярен днес – водещи нива на QDR (качество, издръжливост и надеждност), тиха работа при движение и комфортно пътно поведение, изцяло новият Camry предоставя нов, привличащ погледите дизайн на екстериора и интериора, иновативни технологии и функции за безопасност, както и новооткрити нива на удоволствие и вълнение от шофирането.

Изцяло новото Camry е осмото поколение на модел, спечелил безброй награди и отличия от пазарното си лансиране през 1982 г. Автомобилът се продава в повече от 100 страни по света, като продажбите му до момента надхвърлят 19 млн.

Снимки: Toyota

(Visited 846 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *