Subaru Forester с версия за авантюристи

Forester – първият модел на Subaru, оборудван със системата e-BOXER, се обогатява със специална версия, предназначена за любителите на дейности на открито (тест на предишното поколение виж ТУК). Forester 4DVENTURE добавя спортен и решителен облик към изцяло обновения дизайн на 5-то поколение на модела, автомобил със собствен и силен характер, идеален за приключения и за тези, които обичат спорта и заниманията на открито.

Новият Forester 4DVENTURE се откроява с поредица от детайли, които правят както интериора, така и екстериора на автомобила уникални. Оранжевите елементи се открояват на черния фон на предната и задната броня, страничните профили и релсите на покрива. Черният цвят, който доминира предната решетка, подчертава фаровете за мъгла и откроява 18-инчовите алуминиеви джанти. Тези два цвята се комбинират и в специалните обозначителни знаци e-BOXER на задната врата и под огледалата. Дизайнът на предните фарове е с тъмен фон, правейки Forester да изглежда по-спортен и агресивен. Характерната С-образна LED светлинна идентичност на модела се откроява още повече благодарение на този нов цветови контраст.

Вътре в купето оранжевият цвят се откроява по декоративните елементи на вентилационните отвори и на автоматичната трансмисия и украсява шевовете на таблото, волана, вратите и седалките. Последните са от водоотблъскващ материал и заедно с водоустойчивите постелки и защитното корито на багажника ще ви позволят да се потопите във всяко приключение с максимална безгрижност.

Forester 4DVENTURE, освен че е идеален за приключения, предлага цялото стандартно оборудване на версията с най-високо оборудване – PREMIUM с изключение на кожените седалки, заменени от новата водоотблъскваща спортна тапицерия, на алуминиевите педали и на отопляемите задни седалки. Предлага се в два цвята, които още повече подчертават детайлите: Crystal White Pearl / бяла перла/ и Magnetite Grey Metallic /сив металик/.

Новият Forester 4DVENTURE, както всеки друг настоящ Forester, е оборудван с най-новата задвижваща система на Subaru – e-BOXER. Тя съчетава 2.0-литров хоризонтално разположен бензинов двигател с директно впръскване с 80% нови компоненти /способен да развие макс. мощност от 150 к.с. от 5600 до 6000 об/мин и макс. въртящ момент от 194 Nm при 4000 об/мин/, електрически мотор /16,7 к.с. макс. мощност и 66 Nm макс. въртящ момент /вграден в специално разработената трансмисия Lineartronic, за по-гладко, бързо реагиращо ускорение и изключително отзивчив въртящ момент.

При Forester, както при всички автомобили от гамата на Subaru, безопасността е съществена ценност, която му позволява да получи над 90 награди от старта на първото поколение. Последната по ред е наградата Best in Class EuroNCAP 2019, която се добавя към резултата от 5 звезди, максималната обща оценка в теста за безопасност на Европейската програма за оценка на новите автомобили (Euro NCAP) за 2019 г. Платформата Subaru Global Platform и иновативната и високо ценена система за подпомагане на водача EyeSight са двете основни системи, които заедно с много други технологии и структурни елементи гарантират на водачите на Subaru шофиране с максимално спокойствие и безопасност.

Снимки: Subaru

(Visited 1 234 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *