Sportback попълни RS3 семейството на Audi

Фейслифтът на хечбека идва с 400 коня в Женева (ВИДЕО)

Audi попълни спортното семейство на RS3 и със Sportback версията. След като през есента в Париж показаха фейслифта на седана RS3, в Женева дойде ред и за премиерата на четиривратия хечбек.

Също както седана, RS3 Sportback идва с 400 коня под капака и 480 Нм максимален въртящ момент. Това означава, че мощността на 2.5-литровия 5-цилиндров TFSI двигател е увеличена с 33 к.с., а въртящият момент с 15 Нм, в сравнение с версията преди фейслифта. Самият мотор е олекотен с 26 кг. Той изстрелва автомобила до 100 км/ч за едва 4.1 сек., а максималната скорст е електронно ограничена до 250 км/ч. Разбира се, автомобилът е създаден в държава, където няма лимит за скоростта по аутобаните, заради което може да поръчате състезателен пакет, който измества ограничителя на 280 км/ч.

Тягата на двигателя ще се прехвърля към четирите колела, задвижвани от системата Quattro, с помощта на спортна 7-степенна автоматична скоростна кутия с два съединителя. Окачването е снижено с 25 мм в сравнение със стандарнтото А3, а стъпката на предните колела е разширена с 20 мм. Под 19-цоловите джанти се виждат спортните спирачни апарати, стискащи 310-милиметров перфориран спирачен диск отпред. Като опция се предлагат и карбоново-керамични дискове.

Audi RS3 Sportback ще се появи на пазара през април, а цената за Германия ще тръгва от 54 600 евро, която е с 1300 евро по-ниска от тази на седана.

Снимки и видео: Audi

(Visited 196 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *