Skoda представи фейслифта на Octavia у нас

Вносителят на Skoda за България „Еуратек“ представи официално у нас фейслифта за 2017 г. на бестселъра Octavia.

Най-успешният модел на марката, създаван някога, бе показан по време на свежо събитие в столичния „Ракета ракия бар“. Историята на Octavia започва още през 1959 г. За първообраз на новия модел обаче се приема първото поколение от 1996 г., създадено под шапката на VW Group, което претърпява фейслифт през 2001 г. От лансирането му до момента по цял свят са продадени над 5 млн. октавии. Следва второ поколение от 2004 г., което също преминава през обновяване през 2009 г. Настоящото трето поколение е представено през 2012 г. като бързо обира множество награди, благодарение на своята практичност, надхвърляща стандартите за сегмента. Багажното отделение е 590 л във версията лифтбек и 610 л в комбито, като с прибрани задни облегалки нараства съответно до 1580 л и 1740 л.

Новият фейслифт надгражда тези качества с доста различен нов дизайн и множество технически новости. Разделените предни светлини създават впечатление за двоен поглед и придават кристален ефект. Като опция те могат да бъдат изцяло светодиодни.

Фейслифтът предлага четири нови инфотейнмънт системи – Swing, Bolero, Amundsen и Columbus, които вече се контролират от нов модерен дисплей с много добра чувствителност на допир. В най-високото ниво на оборудване навигационната система Columbus е оборудвана с пълноразмерен 9,2-инчов дисплей и точка за достъп WLAN, а също може да бъде оборудвана и с модул за SIM-карти, поддържащи стандарт LTE за свръхскоростна Интернет връзка.

Octavia въвежда и няколко системи от Superb. Такива са асистентът за управление с ремарке, асистент за паркиране, асистент за предотвратяване на челен сблъсък, отопление на волана, сгъваеми масички в облегалките на предните седалки и др. Като опция се предлага електрическа задна врата за Octavia Combi.

Обновената Skoda Octavia предлага разширен набор от решения в духа на мото Simply Clever.

Снимки: Авторът

(Visited 124 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *