FACEBOOK
FACEBOOK
Виж видеата
Виж видеата
Виж снимките
GOOGLE
GOOGLE
http://skorost.info/wp/seat-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2%D1%8F-%D0%BE%D1%82%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D1%81%D0%B8-%D0%B1%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B4-cupra-%D0%B2-%D0%96%D0%B5%D0%BD%D0%B5">

SEAT представя отделения си бранд CUPRA в Женева

Отделената като самостоятелна марка CUPRA е основният акцент на SЕАТ на автомобилния салон в Женева. на международната общественост. Новата спортна марка има свой щанд, който се намира до щанда на SEAT.

CUPRA ще поеме всички отговорности и работата, които досега бяха поети от SEAT Sport. CUPRA ще наследи участието на SEAT в света на моторния спорт, продължило повече от 40 години, но в същото време осъзнава, че бъдещето на състезанията принадлежи на алтернативните системи за задвижване. Целта на CUPRA е да проправи пътя и да осъществи промяната към ефективно и екологично чисто състезание.

С оглед на това, CUPRA e-Racer ще има много специална водеща роля. CUPRA e-Racer е 100% електрически състезателен сериен автомобил на базата на бензиновия двигател Cup Racer. Освен че е много по-чист и по-екологичен, CUPRA e-Racer е и много по-тих и има впечатляващо представяне, по-добро дори от традиционен състезателен автомобил. CUPRA e-Racer е истински спортен автомобил, осигуряващ 300 kW непрекъсната мощност и до 680 к.с. пикова мощност, с една единствена предавка с векторинг на въртящия момент и тяга на задните колела. CUPRA e-Racer е оборудван с нова технология за задно виждане, която се показва в таблото за управление. Автомобилът използва три камери вместо традиционните огледала за обратно виждане. CUPRA e-Racer може да достигне максимална скорост от 270 км/ч, ускорявайки от 0 до 100 км/ч само за 3.2 секунди и от 0 до 200 км/ч само за 8.2 секунди.

Един от останалите акценти на щанда на CUPRA ще бъде CUPRA Ateca, която ще направи своя публичен дебют на Женевското автомобилно изложение. Това ще бъде първият автомобил с новото лого на CUPRA. CUPRA Ateca е SUV, който сигнализира началото на нова ера и е идеалният автомобил за стартиране на CUPRA. Това е уникален модел в своя сегмент, който досега е бил запазен само за премиум марки.

Новият двигател 2.0 TSI на CUPRA Ateca разполага с 300 к.с. Той е един от най-технологично развитите двигатели на пазара, който работи с новоразработената система за филтриране на частици Otto, за да отговори на най-новите законови изисквания в областта на емисиите. Този двигател идва с подобрен, по-мощен звук и е оборудван с новоразработена 7-степенна скоростна кутия DSG, разработена, за да осигури по-спортно усещане с по-бързо, по-плавно и по-точно превключване. Скоростната кутия е разработена така, че да съчетае отлична производителност с ниски нива на разход на гориво и емисии.

CUPRA Ateca оборудван с 4Drive система, с една от най-безопасните, най-модерните интегрирани системи за задвижване. Системата 4Drive анализира състоянието на пътя в реално време, включително скоростта на автомобила, скоростта на всяко колело, позицията на волана и стила и режима на шофиране, за бързо и постепенно подаване на мощност във всеки момент към необходимите колела. Системата 4Drive е оптимизирана, за да работи с всички режими на шофиране: стандартен, спортен, индивидуален, при сняг, офроуд и разбира се режим CUPRA. Когато изберете режим CUPRA в профила на шофиране, двигателят реагира незабавно с изискан звук и адаптивно окачване (Динамичен котрол на шасито), за да придаде по-спортно представяне на автомобила.

С нисък център на тежестта и система за окачване, която съчетава перфектно ефективността с прогресивното, бързо и прецизно сервоуправление, новият CUPRA Ateca идва с изключително динамично поведение и фантастично качество на возене. CUPRA Ateca може да достигне максимална скорост от 245 км/ч и ускорение от 0 до 100км/ч само за 5,4 секунди.

Снимки: SEAT

(Visited 147 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *