Renault Megane eVision с ултратънка 60 kWh батерия

Renault пише нова глава в историята на марката с Megane eVision – иновативен демонстрационен автомобил, който е не само утопичен, но и амбициозен, твърдят французите. Той предвещава най-новото в гамата електрически автомобили, базиран на изцяло новата модулна платформа CMF-EV.

Megane eVision се възползва максимално от това, което предлага новата, проектирана от Алианса, платформа. Този динамичен хечбек разполага с една от най-тънките батерии на пазара и нов ултра-компактен задвижващ механизъм, предлагащ повече простор. Неговите усъвършенствани характеристики и светлинен подпис подчертават модерния облик на автомобила, който предизвиква съществуващите норми при електрическите автомобили по отношение на употреба, размер и дизайн, както и енергийна ефективност.

Бъдещите изцяло електрически автомобили на Renault ще бъдат изградени върху новата модулна платформа CMF-EV, проектирана от Renault-Nissan-Mitsubishi, правейки всеки нов модел по-лесен за производство с увеличени и оптимизирани електрически характеристики.

Платформата CMF-EV има много предимства, които я отличават от традиционната платформа, използвана за автомобили с двигател с вътрешно горене или смесени електрически/с двигател с вътрешно горене автомобили. Например, той има по-малко двигателно отделение, тъй като електрическите двигатели са по-компактни от дизеловите и бензиновите. Удълженото междуосие и колелата, разположени в четирите края на автомобила, предлагат по-голяма простор и по-естетичен дизайн.

С иновативни технологии и по-мощни батерии, платформата CMF-EV ще осигури на клиентите на бъдещето увеличен пробег и намалено време за зареждане. Изисканата рамка и ниският център на тежестта с батерия, монтирана в пода, също повишават отзивчивостта и удоволствието от шофирането.

Със своята дължина от 4,21 метра (15 до 30 см по-къса от традиционните автомобили), пътниците ще се възползват от най-добрите в класа простор и експлоатация, както и по-лесното градско шофиране.

Пробегът на електрическия автомобил обикновено зависи от размера на автомобила и вида на батериите, с които може да бъде оборудван, но отново това ограничение е преодоляно от Megane eVision. Той има ултратънка батерия от 60 kWh, което я прави по-ниска за подобрена аеродинамика и значително намален разход на електричество. Неговото DC зарядно устройство (до 130 kW) също позволява по-бързо време за зареждане.

Двигателят на Megane eVision е един от най-мощните в гамата на Renault във всички енергийни източници. Той има 160 кВт мощност (еквивалентно на 217 к.с.) и 300 Нм въртящ момент, за ускорение от 0 до 100 км/ч за по-малко от осем секунди.

Този автомобил от бъдещето съвсем скоро ще стане реалност и серийната версия на демонстрационния автомобил ще бъде представена през 2021 година.

Снимки: Renault

(Visited 1 222 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *