FACEBOOK
FACEBOOK
Виж видеата
Виж снимките
GOOGLE
GOOGLE
http://skorost.info/wp/range-rover-%D0%B1%D0%B5%D0%B7-%D1%88%D0%BE%D1%84%D1%8C%D0%BE%D1%80-%D0%BE%D0%B1%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B8-%D0%9A%D0%BE%D0%B2%D1%8A%D0%BD%D1%82%D1%80%D0%B8">

Range Rover без шофьор обиколи Ковънтри

Range Rover Sport завърши първата досега автономна обиколка по едни от най-предизвикателните пътища във Великобритания. Прототипен автономен Range Rover Sport се справи с трудния път Coventry Ring Road, като успешно смени лентата, сля се с останалия трафик и излезе от кръстовища с максимално допустимата скорост от 60 км/час.

Тестът е част от правителствено спонсорирания проект UK Autodrive на стойност 20 милиона паунда, който приключва този месец след тригодишна програма. Инженерите на Jaguar Land Rover проведоха значителни тестове върху автономната технология на затворени писти, преди да се насочат към обществената пътна мрежа в Милтън Кейнс и Ковънтри.

Range Rover Sport, избран заради динамиката и съществуващите му характеристики като Адаптивен автопилот, бе модифициран да включва допълнителни навигационни сензори, радар и лидар. В съчетание с проучванията на проекта UK Autodrive автомобилът вече може автономно да се справя с кръгови кръстовища, светофари, пешеходци, велосипедисти и други превозни средства по сложни пътища. Може също така да се паркира.

Марк Кънд, Мениджър Проучвания на автономни автомобили, Jaguar Land Rover, каза: „Пътят Coventry Ring Road е известен със сложните си входове и изходи. Това създава много предизвикателни условия, особено когато човек е под напрежение в час пик. Нашият автономен автомобил не се влияе от същото напрежение, разочарование или умора, които един водач може да изпитва, затова може да превърне една потенциално много стресова ситуация в напълно спокойна.“

Висококвалифицираните инженери на Jaguar Land Rover са разработили и свързани функции като част от UK Autodrive. Технологиите, подобряващи безопасността и намаляващи вредните емисии, използват интернет, за да свързват автомобилите един с друг и с инфраструктурата, например със светофарите.

Снимки: Range Rover

(Visited 843 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *