PSA Group и Fiat Chrysler уговарят сливане

Изпълнителният директор на PSA Карлос Таварес и председателят на Борда на директорите на FCA Джон Елкан.

Едни от най-големите автомобилни производители в света – Fiat Chrysler Automobiles и PSA Group, започнаха преговори за евентуално сливане.

Това съобщава The Wall Street Journal, както и редица други международни издания.

Според американското издание, евентуалното споразумение между двата концерна ще доведе до създаване на трансатлантически автомобилен гигант на стойност 50 милиарда долара. Сливането ще осигури еднакви дялове на двата производителя, като новата компания ще се ръководи едновременно от изпълнителния директор на PSA Карлос Таварес и от председателят на Борда на директорите на FCA Джон Елкан.

Все пак, PSA ще има предимство при определяне на хората в новия Борд на директорите. Управата на PSA ще се събере на извънредно заседание днес след обед, съобщава Bloomberg.

След поредица публикации в международни издания, днес Groupe PSA и FCA Group потвърдиха, че двете компании се намират в процес на преговори за създаването на една от най-големите автомобилни единици в света. Официалните изявления на Groupe PSA и FCA Group са напълно идентични:
„На фона на скорошните публикации за възможно бизнес обединяване на Groupe PSA и FCA Group, Groupe PSA/Fiat Chrysler Automobiles потвърждава, че в момента се водят разговори с цел създаването на една от водещите в световен мащаб автомобилни групи“.

Снимки: Fiat Group World, Coche Global

 

 

(Visited 1 124 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *