Peugeot превърна Boxer в офроуд кемпер

PEUGEOT BOXER ще бъде участник във VDL 2019 (Салон за автомобили за свободното време) в Льо Бурже от 28 септември до 06 октомври 2019 г.

Наследник на PEUGEOT RIFTER 4×4 CONCEPT, той също е проектиран да преодолява всякакъв тип терени със задвижване на всички колела от DANGEL, специфични гуми и по-висок пътен просвет.

За да осигури цялостно преживяване, неговата обитаема площ от 10 кв. м, създадена съвместно със специалистите BRAVIA MOBIL, е оборудвана да побере до 3-ма души дългосрочно. Той може да превози електрически планински велосипед PEUGEOT eM02 FS Powertube и канадско кану на покривните си рейки.

Първото предизвикателство е да се излезе от традиционния свят на кемперите и да се покаже визията на PEUGEOT за този тип превозни средства. За да оживи сегмента, посветен на свободата, стилът осигурява изживяването на приключение, пълно с усещания.

Пълно потапяне в природата е постигнато благодарение на цвета на каросерията WANDERLUST GREEN. Този лъскав и перлен нюанс ви позволява да се слеете с природата. Свежи акценти в цвят MINT разнообразяват каросерията, а дискретни стикери в свят DARK CHROME на задната част на автомобила й придават изтънчен вид.

Новата предна решетка е изработена в настоящия стил на Марката с оребряване от блестящ CAST IRON, с по-изразена здравина на долната рамка на каросерията, в съзвучие със защитния протектор отпред и оформените уширения на калниците. Пропорциите на предната част хармонично преминават в наклона на предното стъкло. Както винаги налице е и практичният аспект, като с особено внимание са преработени зоните за достъп до предното стъкло и до двигателя.

Връщането обратно до лагера през нощта ще бъде също толкова лесно, колкото през деня: пътят ви ще бъде осветен от 8 LED модула, заимствани от PEUGEOT 508 и вградени директно в каросерията над предното стъкло.

Kонструиран e на базата на PEUGEOT BOXER L3 с дължина от 6 м, която е оптимизирана така, че да предлага на авантюристите жилищна площ от 10 кв. м, идеално проектирана за 3-ма души.

Оборудвани са 4 отделни зони – кухня,  трапезария, зона за спане, баня, както и мястото на водача. Множеството места за съхранение на вещи ще ви позволят да вземете със себе си цялото оборудване, от което се нуждаете за екстремни спортове и за ежедневието.

Интериорът е решен в стил енергийна капсула с успокояващи светли тонове в контраст с екстериора. Дървените елементи стоплят атмосферата, а тапицерията и облицовката са разработени специално за този концептуален автомобил. Цялата подпокривна част е облицована с текстил.

Екологична ефективност и дълготрайност са в основата на PEUGEOT BOXER 4×4 CONCEPT. Материалите са избрани специално: масата, работният плот и мивката са изработени от АРАГОНИТ, бял естествен минерал, който съчетава твърдостта на естествения камък с красотата на керамиката, а целият под е изработен от 100% рециклирани и 100% рециклируеми материали.

Трансмисията 4×4 от DANGEL е осигурена от виско съединител и предна раздатъчна кутия. Тя се активира чрез 3 ключа, разположени в обсега на водача от лявата страна на бордното табло. Налични са 3 режима на шофиране:

– режим 2WD за задвижване при нормално сцепление, за ежедневно шофиране

– режим 4WD, при който в случай на загуба на задвижването трансмисията изпраща мощност до задните колела

– режим Lock, при който се блокира задният мост; полезен при шофиране в екстремни условия и мостови прелези

4 гуми с високи експлоатационни показатели усилват ефективността на задвижването на 4-те колела. PEUGEOT BOXER 4×4 CONCEPT е оборудван с офроуд гуми, осигурени от BF Goodrich. Те комбинират здравина, издръжливост, стил и отлично сцепление.

Пътният просвет на PEUGEOT BOXER 4×4 CONCEPT е с 30 мм по-висок отпред и с 50 мм по-висок отзад, позволявайки му да преодолява повечето препятствия.

И най-стръмните склонове няма да ви спрат: двигателят BlueHDi 165 с 6-степенна механична скоростна кутия развива достатъчен въртящ момент от 370 Нм.

Никога повече няма да се загубите с новата навигация с 9-инчов сензорен екран, която ви позволява да въведете данните за размерите на автомобила и така да избегнете пътищата с възможни ограничения на размерите. Тази навигационна система е съвместима с приложението за трафик в реално време WAZE, позволява два телефона да бъдат свързани едновременно и показва множеството изображения от HD камерите отпред и отзад за перфектен контрол на средата.

Снимки: Peugeot

(Visited 1 205 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *