Mercedes-Benz Actros e Камион на годината

Mercedes-Benz Actros стана Камион на годината за пети път. Журналисти от специализирани издания от 24 европейски държави гласуваха и отредиха на новия модел престижната титла за 2020 г. Историята на успеха на камиона започва през 1997 година, когато първият Actros е пуснат на пазара. С общо девет победи, Mercedes-Benz вече е най-успешната марка в борбата за отличието Камион на годината.

Журито на International Truck of the Year (ITotY) гласува въз основа на иновативните технологични разработки. В съответствие с правилата на конкурса титлата се присъжда всяка година на камиона, който допринася най-много за иновациите в автомобилния транспорт, които са в полза на икономиите, емисиите, безопасността, управляемостта и комфорта на превозните средства. Флагманът на Mercedes-Benz Trucks е водещ със своите присъщи качества: по-голямата част от иновациите са разработени с цел да осигурят осезаемо подобрение за шофьорите, клиентите и обществото като цяло.

Председателят на международното жури Джаненрико Грифини и проф. д-р Уве Бааке, ръководител на отдела за развитие на Mercedes-Benz Trucks.

Новият Mercedes-Benz Actros дава отговори на теми като безопасност, ефективност и комфорт. Те се обуславят от множество нови функции, включително MirrorCam вместо външни огледала, частично автоматизирано шофиране с Active Drive Assist, допълнителни усъвършенствани системи за безопасност като петото поколение Active Brake Assist и допълнително подобрената Sideguard Assist. Журналистите от International Truck of the Year оцениха също разширената функционалност на системата за предсказуемост и контрол на силовото управление, която вече може да се използва по криволичещи маршрути. Също така похвален бе и изцяло дигиталният мултимедиен кокпит, който замени конвенционалния в новия Actros.

Снимки: Mercedes-Benz

(Visited 1 209 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *