Mercedes показа S-класата на бъдещето

Mercedes-Benz събра погледите във Франкфурт с концептуалния модел Vision EQS. С него германците загатват какво бъдеще очаква флагмана на марката S-Class (тест на настоящтата виж ТУК).

Луксозният седан се задвижва от два електромотора – по един на всяка ос и батерия, вградена в пода на автомобила. Съвкупната мощност на силовия агрегат е 476 к.с., като от компанията обещават пробег от 700 км с едно зареждане. Благодарение на тях лимузината е в състояние да предложи ускорение от 0 до 100 км/ч за по-малко от 4.5 секунди, както и максимална скорост на движение от над 200 км/ч. Зареждането на 80% от акумулатора ще отнема само 20 минути.

Още по-впечатляващ е дизайнът на Vision EQS. Светещата линия започва от решетката на радиатора и фаровете, като достига да задните светлина и така визуално разделя каросерията на автомобила на две части, като горната е в черен цвят и сякаш плува над сребристата отдолу. В черната решетка на радиатора са поставени 940 отделни светодиода на 188 платки, а главните фарове са триизмерни. В задната част на автомобила са интегрирани трилъчеви звездички, като те се състоят от 229 светодиода.

От Mercedes-Benz подчeртават, че идеята е да се запази участие на водача в управлението, затова всички спомагателни системи са от трето ниво на автономност. Освен това, оформлението на салона трябва да навява асоциации с луксозни яхти, като са целта са използвани специални материали.

Снимки: Mercedes-Benz

(Visited 1 303 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *