LiveWire: Първият мотор на ток на Harley-Davidson (ВИДЕО)

Harley-Davidson представи следващото си поколение мотоциклети по време на Consumer Electronics Show в Лас Вегас. LiveWire, първият електрически мотоциклет на Harley-Davidson, вече може да бъде поръчан, а доставките ще започнат по-късно тази година.

LiveWire е бъдещето на Harley-Davidson и идва с high-performance електрическо задвижване, въздействащ дизайн и е напълно свързан с модерния ездач чрез телефона му. Първият модел от новото портфолио с мотоциклети, които ще предоставят изцяло ново двуколесно преживяване ще впечатлява със светкавично ускорение, остро поведение, качествени материали и пълен набор от електронни системи в помощ на водача, както и интерфейс за пълна свързаност.

Пускането на пазара на новия модел е част от стратегията на Harley-Davidson, в която е заложено до 2027 година да се вдъхне нов живот на американския бизнес, да се вдигне темпото на растеж на международните пазари, да се възпита ново поколение ездачи по целия свят и компанията да се докаже като лидер в електрификацията на двуколесния транспорт.

LiveWire предоставя идеална комбинация от мощност, представяне и технология. Той предлага ускорение от 0 до 100 км/ч за под 3.5 секунди. Въртящият момент идва мигновено от електромотора H-D Revelation, който произвежда 100 процента от него само с едно завъртане на газта. Електромоторът не изисква съединител и смяна на предавки, което е значително улеснение за новите ездачи. Освен това всеки ще оцени спирачния ефект в режима за регенерация, при който батерията се зарежда от всяко спиране, а това е много полезно в градския трафик. LiveWire ще може да измине около 177 км в градски условия с едно зареждане. Шасито е проектирано да вдъхва усещане за сигурност по малките улици и вълнение по криволичещи пътища извън града.

Двигателят H-D Revelation е разположен ниско, което приближава центъра на тежестта към земята и подобрява поведението на машината при всякакви скорости. Освен това моделът разполага с премиум технология – Electronic Chassis Control е стандартен и има Anti-lock Braking System и Traction Control. Системите са напълно електронни и използват последно поколение ABS сензор технология. LiveWire и неговият H-D Revelation електромотор произвеждат минимална вибрация, топлина и звук, а това подобрява комфорта на ездача. Той обаче е направен така, че да издава звук при ускорение и не е напълно тих.

Мотоциклетът е оборудван с H-D Connect, който свързва мотоциклета и ездача чрез LTE-enabled Telematics Control Unit в съчетание с услуги за cloud и свързаност, използвайки последна версия на Harley-Davidson App. ЧрезWith H-D Connect данните се събират и се изпращат към приложението, което дава информация на телефона на ездача за:

  • Статус на мотоциклета: Информацията, достъпна чрез H-D Connect, включва заряд на батерията и пробега. Това ви позволява да проверите от разстояние нивото на заряда и колко време остава до пълно зареждане. Освен това ще можете да видите къде е най-близката зарядна станция.
  • Аларма и локализиране на мотоциклета: H-D Connect ви показва къде сте паркирали своя LiveWire и при опит за преместване или кражба ще получите съобщение директно на телефона си. Освен това вграденият GPS позволява проследяването на мотоциклета в случай на кражба (тази екстра изисква съдействие от органите на реда и няма да бъде достъпна за всички пазари).
  • Напомняне за обслужване: Ще получавате напомняния за предстоящо обслужване, както и други съобщения, свързани с грижата за мотоциклета.
  •  

Снимки и видео: Harley-Davidson

(Visited 1 214 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *