Jaguar разработва автономен I-PACE с Waymo

Jaguar Land Rover и Waymo обявяват днес дългосрочното си стратегическо партньорство. Заедно двете компании ще разработят първия в света премиум автономен електрически автомобил за транспортни услуги без водач.

Jaguar Land Rover и Waymo (преди Проект за автономен автомобил на Google) ще работят съвместно, за да проектират и конструират автономни автомобили Jaguar I-PACE. Това дългосрочно стратегическо сътрудничество ще подпомогне общите цели на Waymo и Jaguar Land Rover: да направят автомобилите по-безопасни, да освободят ценното време на хората и да подобрят мобилността за всички.

Автомобилът Waymo Jaguar I-PACE, оборудван с технология за автономно управление, готова за масово производство, ще започне тестове по-късно тази година. Пътните тестове и събирането на данни в реални условия ще позволи на инженерите на Waymo и Jaguar Land Rover да усъвършенстват технологиите и да осигурят оптимална безопасност и надеждност. През първите две години ще бъдат произведени до 20 000 автомобила I-PACE и ще бъдат достъпни за клиентите на услугата на Waymo за транспорт без водач, потенциално извършвайки 1 милион пътувания на ден.

Jaguar I-PACE бе лансиран по-рано този месец и е първият изцяло електрически SUV автомобил на компанията. Той е изцяло нов и е желан и практичен, мощен електрически автомобил без компромиси. Jaguar Land Rover имат намерение да инвестират значително и да се превърнат в лидери при автономните, свързани и бъдещи електрифицирани технологии.

До днес Waymo е единствената компания с автопарк от изцяло автономни автомобили – без хора на предната седалка – по обществените пътища. По-късно тази година Waymo ще стартира първата в света транспортна услуга с автономни автомобили, позволяваща на хората да си поръчат автомобил чрез приложението на Waymo.

Waymo Jaguar I-PACE ще бъде показан на Международното автомобилно изложение в Ню Йорк.

Снимки: Jaguar

(Visited 1 014 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *