FACEBOOK
FACEBOOK
Виж видеата
Виж снимките

INFINITI QX50 тръгва с революционен мотор към Европа от България

Новият премиум SUV INFINITI QX50 беше представен вчера в България на тематично музикално парти.

Продажбите на QX50 за Европа стартират именно в България като ключов пазар за региона с изключителен потенциал и нестихващ интерес от страна на потребителите. Наследникът на EX (тест на модела виж ТУК) е въплъщение на силен дух, революционна гъвкавост и японска прецизност. Моделът е дългоочакваният своеобразен мост между традиционните двигатели с вътрешно горене и близкото бъдеще, а именно алтернативното задвижване с електричество. Очакванията са, че през 2021 г. INFINITI ще дебютира три нови електрически модела.

Скритият коз в света на двигателите с вътрешно горене, революционният VC-Turbo на INFINITI. Новият VC-Turbо настройва степента на сгъстяване на горивото според стила на шофиране, комбинирайки мощта на 2.0-литров турбиниран бензинов двигател с въртящия момент и ефективността на четирицилиндров дизелов двигател в едно. Завладяваща алтернатива на дизеловите двигатели, новият VC-Turbo се превръща в еталон на бъдещите технологии. Двигателят предоставя променлива степен на сгъстяване с коефициент между 8:1 (за моментите, когато е необходима повече мощност) и 14:1 (за максимална ефективност при шофиране), за максимален контрол и удовлетворение от шофирането. Иновативният двигател използва за първи път в света мултилинк система и електрически мотор с хармонично намаляване на предавките, чрез който се постига промяна в позицията за горна мъртва точка на буталата и съответно промяна в степента за сгъстяване на горивото. Като резултат от това, обемът на двигателя варира между 1997 куб.см и 1970 куб.см., а мощността е 249 к.с. с комбиниран разход на гориво от 8,7л/100км.

Отново за първи път в света, ИINFINITI използва и революционна активна опора на двигателя и специални сензори, чрез които системата засича вибрациите от двигателя и създава възвратно-постъпателни заглушаващи вълни. QX50 е единствен в сегмента автомобил, предлагащ подобна технология, а двигателят VC-Turbo е един от най-тихите в сегмента на премиум SUV моделите.

VC-Turbo двигателят комбинира в себе си над 300 патента и технологии от INFINITI, за да постигне революционни резултати. Използва едновременно система за многоточково впръскване и такава за директно впръскване на горивото, за да балансира мощност и ефективност във всякакви условия. Способността на двигателя да се трансформира е в перфектна комбинация с вариаторната CVT Xtronic скоростна кутия, оправдавайки очакванията, че новият INFINITI QX50 е повратен момент в историята на автомобилостроенето и е от изключителна важност за развитието на бранда в бъдеще.

Новият INFINITI QX50 е изграден върху изцяло нова платформа, специално оптимизирана за автомобили с предно разположение на двигател и предно задвижване. Проектирана с умисъл за гъвкавост и адаптивност, новата платформа надскача познатите стандарти за изтънченост, качество на материалите и вътрешно пространство в премиум SUV сегмента. Нейното оформление дава възможност за по-голямо вътрешно пространство и ефективност от предишни модели, допринасяйки за идеален баланс с достатъчно място както за пътниците, така и за техния багаж.

За пръв път в автомобилната индустрия, INFINITI използва в новия QX50, 980МРа стомана с висока якост и изключителна формировъчна способност за допълнително усилване на платформата. Този материал може да бъде излят в безпрецедентни досега форми, намалявайки общото тегло и същевременно подобрявайки усуквателната якост с 23% в сравнение с предишния модел. Тази твърдост не само повишава сигурността на пътниците в автомобила, но и спомага за намаляване шума в купето.

Намерението на бранда е да даде повече възможности на водача, да подобри усещането зад волана и да пренесе пътуващите в света на лукса и комфорта. А QX50 е готов за всякакви обрати. Автомобилът е оборудван с иновативни технологии, които не само предупреждават, но и спомагат за предотвратяването на неприятни ситуации. Революционната система Predictive Forward Collision Warning не само следи автомобила пред QX50, но и този преди него, за да може да предупреди навреме за намаляване на скоростта на пътния поток. Модерният QX50 е оборудван и с Direct Adaptive Steering или кормилно управление с електронни импулси. Системата се адаптира към маниера на шофиране на водача и отчита обратната връзка от пътя. DAS системата допълва движенията на водача при динамично преминаване през завоите, като намалява нивото на вибрации към волана и подобрява маневреността – всичко това благодарение на елиминирането на механичната връзка между компонентите. INFINITI е първият автомобилен бранд, който поставя DAS системата в серийно производство на автомобили при модела Q50. Новият INFINITI QX50 е оборудван със система за предупреждение и предотвратяване напускането на лентата, както и система за контрол на „сляпо петно“, в случай че има обект, попадащ в невидим за водача сектор на автомобила. Благодарение на технологията Distance Control Assist, шофьорът може да поддържа безопасна дистанция по всяко време, а ако се окаже прекалено близо до автомобила пред него, то системата автоматично ще задейства спирачките, за да избегне сблъсък. Системите за предотвратяване на челен сблъсък и сблъсък при движение на заден ход изпреварват събитията. Благодарение на радари и сензори от ново поколение, водачът поема пълен контрол над ситуацията, а системата се грижи за безопасността, предупреждавайки чрез звуков сигнал. Максимална защитеност във всяка ситуация – чрез системата за екстремно спиране, обектите движещи се пред QX50 биват разпознати и при необходимост автомобилът намалява ускорението, блокира педала на газта и оказва спирачно усилие. В случай на рязко спиране, коланите за безопасност автоматично се стягат допълнително, за да гарантират по-голяма сигурност при евентуален сблъсък. Технологиите в INFINITI QX50 подпомагат контрола на водача върху ускорението, спирането и управлението на автомобила. Те са проектирани да добавят удоволствие и увереност при шофиране, и са винаги достъпни на върха на пръстите му, благодарение на иновативния Head-Up дисплей и интерактивната мултимедийна система на INFINITI с двоен дисплей, разположен удобно върху централната конзола.

Пътният просвет е увеличен до 218 мм, високата позиция позволява монтиране на колела с по-голям диаметър, а благодарение на това се постига естетично съотношение между размера им и този на каросерията. Уникалната форма на каросерията намалява аеродинамичното съпротивление. INFINITI QX50 е невероятно стабилен на пътя при движение с висока скорост, както и при силен страничен вятър.

QX50 използва редица модерни технологии, за да предостави пълен контрол на водача върху управлението на автомобила. Интелигентното задвижване на четирите колела е стандартно за QX50, с което осигурява спокойствие по време на пътешествие през всички сезони. Системата за електронно разпределение на натоварването може да прехвърли усилие не само между предните и задни колела в съотношение до 50/50, но също така разпределя натоварването между лявата и дясна част на окачването, съобразявайки се с пътната обстановка. QX50 се предлага с два варианта на управление – специфичната и единствена в света дигитална система за директно адаптивно кормилно управление Direct Adaptive Steering (DAS) или по-конвенционално кормилно управление с електроусилвател. От селектора на централната конзола пък могат да се задават четири стила на управлението – стандартен, еко, спорт или персонален режим.

Снимки: Infiniti България

 

(Visited 838 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *