GLS на Mercedes стана още по-огромен

Новият Mercedes-Benz GLS е най-големият и най-луксозен SUV на Mercedes-Benz, който предлага повече пространство, повече комфорт, повече лукс (тест на предшественика виж ТУК).

Увереното присъствие на автомобила се дължи на неговите впечатляващи размери, които са дори по-големи от тези на предшественика (дължина +77 мм, ширина +22 мм). Едно от предимствата на увеличената с 60 мм база е по-големият интериорен обем, особено в зоната на втория ред седалки.

Трите реда седалки с електрическо регулиране предлагат много пространство и изключителен комфорт за всички пътници. Седалките на третия ред може да се спускат към пода, за да се увеличи обемът на товарното отделение (до 2400 литра), а седалките на втория ред се сгъват до хоризонтална позиция. За първи път се предлага и 6-местен вариант с две луксозни индивидуални седалки на втория ред.

В GLS 580 4MATIC световна премиера прави и електрифицираният V8 двигател с EQ Boost – 48-волтова система с интегриран стартер-генератор. Активното окачване E-ACTIVE BODY CONTROL, базирано на 48-волтова система, осигурява отличен комфорт, пъргава реакция на автомобила и офроуд възможности от високо ниво. Подобно на GLE, GLS е оборудван с асистиращи системи на Mercedes-Benz от най-ново поколение, които подпомагат шофьора. Новата система 4MATIC осигурява отлична пъргавина на пътя и силно представяне на автомобила далеч от утъпкания път. Новият GLS е с впечатляваща за своя сегмент аеродинамика, с коефициент на аеродинамично съпротивление Cd = 0.32.

Новият GLS, като S-класа на SUV-овете, осигурява удобства за своите пътници, особено за тези на задните седалки. На първо място това е развлекателна система MBUX за задните седалки: Два 11.6-инчови сензорни екрана за филми, музика и интернет. Пакет „Комфорт за задните седалки „ПЛЮС” пък предлага отделен таблет за управление на комфортните и развлекателни функции на MBUX от задните седалки.

Всички седалки са с електрическо регулиране (стандартно оборудване), а функцията Easy-Entry улеснява достъпа до третия ред. Предлага се лесно сгъване на всички задни седалки с натискане на бутон. Може да се избере вариант с триместна седалка тип пейка или две луксозни индивидуални седалки с подлакътници на втория ред. На третия ред ви очакват две напълно оборудвани седалки (за хора с ръст до 1.94 м), които са отопляеми и с отделни зареждащи USB портове. Предлага се и петзонова автоматична климатична система.

Снимки: Mercedes-Benz

(Visited 1 160 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *