FACEBOOK
FACEBOOK
Виж видеата
Виж снимките

Ford с камион на годината

Изцяло новият влекач за международен транспорт Ford F-MAX бе избран за Международен камион на годината 2019.

Официална премиера на модела беше на изложението IAA Nutzfahrzeuge през септември 2018 г. в Хановер. Членовете на журито, които тестваха F-MAX, поставиха висока оценка на ефективната силова линия на новия влекач, включително на функциите Eco-Roll, ACC, системата за управление на двигателния тракт според терена MAXCruise. 12,7-литровият редови 6-цилиндров дизелов двигател Ecotorq Евро 6 с мощност 500 к.с. е разработка на Ford Trucks и работи в отличен синхрон с 12-степенната автоматизирана скоростна кутия ZF Traxon. Журналистите от международното жури бяха впечатлени от комфорта и удобството на изцяло новата кабина, предназначена за транспорт на дълги разстояния. Тя е с ширина 2,5 м, с равен под, а вътрешната й височина е 2,16 м. Положителна оценка получи и интелигентната технологична платформа ConnectTruck, която позволява отдалечена диагностика на автомобила, дистанционен ъпдейт на софтуера и интегриране със системи за управление на парка.

MAN Truck & Bus пък спечели новоучредената награда Truck Innovation Award за 2019 г. с автономния си система aFAS, изградена на базата на камион MAN TGM 18.340, който се движи без водач и е предназначен за обезопасяване на дейности по магистрали. aFAS автоматично следва на зададена дистанция друг камион, който е ангажиран с работа по поддръжката на магистралите в аварийната или в най-лявата лента. Двете превозни средства комуникират с радиовръзка. Във втория обезопасяващ камион по време на мобилни дейности по магистралата стандартно има водач, който е изложен на риск при удар отзад.

През 2018 г. международното жури Trailer Innovation присъди награди в седем категории, като две от тях са представени на гала-вечерта Автомобили за работа 2019. В категория Концепция наградата е за немския производител Kögel. Novum е най- новото поколение продукти на компанията, което залага на нова рама и нови надстройки при различните модели полуремаркета с марката Kögel – Cargo, Mega и Light. Нововъведенията при Novum осигуряват стабилност на конструкцията, опростено товарене и разтоварване, увеличена товароносимост и възможност за по- висока индивидуализация. Заварената рама сега е по-стабилна и устойчива на усукване, а профилните трегери повишават общата товароносимост.

При компонентите за ремаркета и полуремаркета с наградата Trailer Innovation бе отличен френският производител на хладилни ремаркета и надстройки Lamberet за иновативната преградна стена Ergowall. Със сгъваемата, лека и устойчива на удари преграда товарното пространство на хладилното ремарке може да бъде разделено лесно на зони с различна температура.

Снимки: Производителите

(Visited 1 103 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *