Ford прероди Puma като hi-tech джипче

Ford представи изцяло новата Puma. Новият модел вече не е спортно двуврато купе, а представлява симпатичен компактен кросовър.
От Ford споделят, че с Puma компанията стартира нова глава в корпоративната си дизайн история, а с наборът си системи и технологии, моделът се превръща в един от най-технологичните в цялата история на марката.
Успоредно с класическите си версии за задвижване, новата Puma ще бъде налична и в хибридна (48-volt) версия с международно отличеният трицилиндров EcoBoost мотор с максимална мощност от до 155 конски сили.
Puma ще се предлага с богато стандартно и допълнително оборудване – адаптивен круз контрол с функция за автоматично следване на трафика, разпознаване на пътните знаци, следване на пътното платно, система Local Hazard Information, която предупреждава за опасности по пътя напред, Co-Pilot360 с 12 ултразвукови сензора, три радара и две камери, отваряне на багажника с жест с крак под бронята, седалки с масажна функция и много други.

Новата Puma ще предложи най-добър показател в сегмента си от 456 литра, а основен акцент е иновативната система Ford MegaBox. Решението за съхранение предлага капацитет от 80 литра в пространство с широчина 763 мм, дължина 752 мм и дълбочина 305 мм, което може да помести нестабилни предмети до приблизително 115 мм височина – като например домашни растения – в изправено положение. Също така пространството може да се използва със свален капак, за да скрие мръсно спортно оборудване или кални ботуши Уелингтън. Синтетичната облицовка на Ford MegaBox и тапата за източване на дъното правят лесно почистването му с вода.
При появата си на пазара преди края на тази година, новата Puma ще се предлага във върховите версии ST-Line и Titanium, които добавят допълнителна персоналност към покупката на автомобила.

Puma ще бъде пусната в продажба в края на годината и ще се произвежда с изключителна майсторска изработка и качество в завода на Ford в Крайова, Румъния, след инвестиция от почти 1,5 милиарда евро от 2008 г. (виж ТУК).

Снимки: Ford

(Visited 1 100 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *