Defender минава 43 км само на ток

Land Rover Defender вече разполага с усъвършенствани нови двигатели, ново ниво на оборудване и повече опции. За 2021 моделна година, усъвършенстваният нов Plug-In хибрид (PHEV) модел – P400e, комбинира мощен 2.0-литров четирицилиндров бензинов двигател и 105kW електрически мотор. 404-те к.с. на P400e ще доставят изключителен въртящ момент с нискък разход на гориво, с емисии на CO2 от само 74 г/км и комбиниран разход на гориво от 3.3 л/100 км. С новия Defender потребителите ще могат да шофират в изцяло електрически режим до 43 км, включително офроуд, където непосредственият въртящ момент от електрическия мотор прави модела още по-способен. Defender P400e може да ускори от 0-100 км/ч за 5,6 секунди и да достигне максимална скорост от 209 км/ч.

Defender P400e се предлага с опция от пет или шест места, стандартна тризонова климатична система, затъмнени стъкла и предно соларно стъкло. Специфично за варианта PHEV е регенеративното спиране, ключов технологичен компонент за постигане на впечатляващо нисък разход на гориво, възстановяване на загубената енергия при забавяне и спиране и връщане й обратно в батерията.

Наред с новия P400e, мощният и ефективен редови шестцилиндров дизелов двигател Ingenium на Land Rover се присъединява също към гамата. Той предлага подобрен въртящ момент, плавни реакции и усъвършенстван разход на гориво благодарение на своята технология Mild-Hybrid Electric Vehicle (MHEV) и нова интелигентна система за задвижване на всички колела.

Разположен на върха на гамата, D300 осигурява подобрена мощност и въртящ момент, с 300 к.с. и 650 Нм въртящ момент, ускорявайки от 0-100 км/ч за 6.7 секунди при Defender 90. По-високият въртящ момент означава, че Defender D300 осигурява безпроблемно представяне както на пътя, така и извън него, перфектно пасвайки на твърдия характер на Defender.

Технологията MHEV допринася за подобрен разход на гориво чрез ефективна система Stop/Start, която спира двигателя в покой, както и възстановява енергията, която обикновено се губи при спиране или забавяне. След това тази енергия се изпраща обратно в батерията и може да бъде преразпределена по-късно. Ключово предимство на MHEV е, че тази енергия се използва при ускоряване, предоставяйки по-бързи реакции за по-високи нива на динамика.

Новата интелигентна система за задвижване непрекъснато променя въртящия момент въз основа на данните от околната среда, предоставени от сензора, за да разпредели въртящия момент към едната или другата ос, както е необходимо. Тази интелигентна система за разпределение на въртящия момент оптимизира сцеплението и ефективността на задвижването, което води до намален разход на гориво и ниски емисии на CO2 – и всичко това, без да жертва нито една от присъщите офроуд способности на Defender.

D200 и D240 се променят в D200 и D250 за 2021 г., използвайки същия редови шестцилиндров двигател Ingenium като D300 със съответно 200 к.с. и 249 к.с. Увеличаването на въртящия момент осигурява подобрена динамика, с 500 Нм (D200) и 570 Нм (D250), използвайки и MHEV технология за усъвършенстване на разхода на гориво и намаляване на емисиите при дизеловата гама на Defender.

Новите Ingenium D200 и D250 са с разход на гориво от 8.8 л/100 км и емисии на CO2 до 230 г/км и ускорение от 0-100 км/ч за 10.2 секунди и 8,3 секунди съответно за Defender 110.

Новото ниво на оборудване X-Dynamic е достъпно както за Defender 90, така и за 110, предлагайки разнообразие от дизайнерски детайли както в екстериора, така и интериора, които отразяват огромните възможности на модела и гарантират, че той ще се откроява сред тълпата.

Гамата от опции за персонализиране на Defender също нарасна, като се предлагат нови цветове, включително Yulong White, Silicon Silver и Carpathian Grey в комбинация с избор от контрастни покриви. Изборът от индивидуални опции също е на разположение за първи път, включително сгъваемият покрив от плат за Defender 110 и изборът на пакет за окачване на Defender 90, докато премиум LED предните фарове, аудиосистемата Meridian, Head-Up дисплея и предните светлини за мъгла могат да се добавят поотделно.

Снимки: Land Rover

(Visited 1 014 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *