BMW 5-series предпремиерно!

Китайци показаха колата ден преди официалната информация от компанията

bmw-5-series-2017Китайци пуснаха първите снимки на новото BMW 5-series (G30), ден преди от компанията да оповестят официалната информация за модела.

Кадрите показват автомобила както отвън, така и отвътре. Макар и дизайнът да може да бъде определен като еволюционен, той придава съвсем нов облик на „петицата“. Моделът също така ще има собствена идентичност, която го отличава чувствително от 3-series и 7-series. От снимките, които сравняват новото поколение с предшественика му,  ясно се вижда, че интериорът е почти идентичен с този на лимузината 7-series, но ориентиран към водача.

bmw-5er-comparo-630До момента е ясно, че 5-series ще бъде изграден на платформата на новата „седмица“ и също като нея голяма част от купето ще бъде изградена от иновативния материал CLAR (карбонов полимер). Това ще позволи намаляване на теглото със 100 кг в сравнение с предшественика.

new-bmw-5s-series-rearТехнологиите също ще са аналогични с тези при флагмана – лазерни светлини, системи за автономно придвижване и дистанционно паркиране, мултимедиен комплекс iDrive с управление с жестове и др. Колата е и крачка напред по отношение на свързващите устройства Connected Drive. Навигацията разпознава често използвани маршрути и в зависимост от ситуацията на движение, предлага алтернативни. Умните приложения се съобразяват с регулярните планирани срещи и в зависимост от състоянието на трафика, препоръчват подходящо време за тръгване и тн. Remote 3D View пък позволява автомобилът да бъде наблюдаван от смартфона ви в триизмерно изображение в реално време.

bmw-5-series-2016-rear.jpgЗа задвижването баварците ще заложат на ново поколение двигатели, които са конструирани от 0,5-литрови цилиндрови единици. Няма да има експерименти с 3-цилиндрови агрегати – под капака ще ръмжат четири-, шест- и осемцилиндрови мотори, които при бензиновите ще генерират мощност от 200 до 450 к.с. (какво ще изстрелва М5 ще стане ясно на по-късен етап). Дизеловите ще бъдат с мощност между 150 и 350 к.с. в началото на производството. Ще има и хибридно задвижване, познато от X5, т.е. двулитров четирицилиндров турбо бензинов агрегат с 245 к.с. и 350 Нм с електрически мотор с 83 кВт и 250 Нм, което прави сумарна мощност от 313 к.с.

Официалната премиера на новото BMW 5-series пред публика ще се състои през февруари догодина.

Снимки: Autocar

(Visited 95 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *