FACEBOOK
FACEBOOK
Виж видеата
Виж снимките

BASF избра Вилнер за уникален проект (ВИДЕО)

„Платформата представя творбите на отбрани артисти, работещи в сферата на мобилността, които използват нови технологии на боите, за да отместват границите на общоприетите практики.“ Така определят програмата R-M Code нейните създатели от химическия гигант BASF. Програма, в която участват малцина строго подбрани творци от цял свят, едва десет на брой, сред които италианската бизнес и арт легенда Лапо Елкан, както и Атанас Вилнер, създател на българското студио Vilner Garage. Поставянето на името Vilner Garage редом до това на Garage Italia, е признание не само за студиото, но и за България.
Златото? Прекрасен 1976 Datsun 280Z ‘Fairlady Z’, в перфектно техническо състояние и боядисан в също перфектната оригинална ‘Gold Metallic’. „Изкарахме колата буквално от хола на собственика,“ казва Атанас Вилнер. „Човекът се бе грижил за нея, като за детето си“. Кола, която Vilner преработва тотално в продължение на няколко години, използвайки и уникални цветови смеси на R-M.
Модификациите се простират много по-далеч отколкото могат да издадат снимките. Неслучайно този проект получава специалния метален печат “20 Years Vilner Studio”, който последно бе поставен на проекта Shelby Mustang Super Snake от 2018-та. Следващият автомобил с подобен печат се планира за 2021-ва, така че този 1976 Datsun 280Z ‘Fairlady Z’, е много повече от поредния проект на Viner Garage.
Снимки: Vilner

(Visited 38 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *