Audi RS6 Avant: Семейното комби на Дявола

600 коня и 800 Нм го изстрелват до 100 км/ч за 3.6 сек.

Audi представи новото поколение на „семейната кола на Дявола“ – комбито RS6 Avant. Спортният автомобил навършва 25 г. и по този случай германците са се постарали да го направят наистина впечатляващ.

Новото Audi RS6 Avant е „мек хибрид“. Неговият 4,0-литров V8 мотор с две турбини получава помощник – 48-волтов стартер-генератор, който осигурява рекуперация на енергията при спиране и 40-секундно движение по инерция с изключен мотор. Самият двигател може да деактивира половината от цилиндрите си за намаляване на разхода на гориво, като по данни на Audi така се икономисва около 0,8 л бензин на 100 км.

Мощността на задвижващия агрегат е 600 к.с. и 800 Нм, което позволява на комбито със система 4х4 да ускори от 0 до 100 км/ч за 3,6 секунди. Максималната скорост е ограничена по електронен път на 250 км/ч, но с помощта на двата допълнителни пакета ограничителят може да бъде преместен на 280 или 305 км/ч.

Системата за задвижване на четирите колела с механичен диференциал прехвърля до 70% от въртящия момент на предната ос или до 85% на задната. Като опция се предлага и „умен“ диференциал quattro Sport със система за векторно разпределение на въртящия момент.

За първи път в оборудването на Audi RS6 Avant влиза пневматично окачване. В „спокойно“ състояние пътният просвет е с 20% по-нисък от този на стандартното комби, а при скорост над 120 км/ч той се снижава с още 10 мм. При движение с ниска скорост комбито се вдига с 20 мм. Срещу доплащане се предлага RS-окачване с регулируеми амортисьори и система за компенсиране на накланянето.

Към досегашните 4 режима на движение – комфортен, автоматичен, динамичен и икономичен, са добавени още два – RS1 и RS2, които водачът сам настройва с помощта на бутон на волана. Подобно на новото BMW M5. При тях може да се регулират отзивчивостта на педала на газта, остротата на волана, твърдостта на окачването, звученето на изпускателната система и др.

Дизайнерите на Audi Sport са заложили на суровата външност на комбито, като тя се подчертава от новата решетка на радиатора, броните с увеличени въздухозаборници и вертикални елементи, оригиналният заден дифузьор и светодиодната оптика, при която матричните фарове отново са опция. Калниците са разширени с по 40 мм, като под тях са поставени 22-цолови колела с ярко-червени спирачни механизми и карбоново-керамични дискове.

В салона се отличават спортните седалки с вентилация, обшити с перфорирана кожа и алкантара. Воланът е подрязан в долната си част и може да бъде декориран с дърво, карбон или алуминий по желание на клиента. Всички прибори са получи спортна RS-графика, а цифровият интерфейс MMI показва данните от телеметрията – времето за обиколка, скоростта, натоварването и работата на двигателя. Обемът на багажника варира от 565 до 1680 литра.

Снимки: Audi

(Visited 1 546 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *