Audi A4 стана на 25 г. със 7.5 млн. продажби

Audi празнува 25-годишен юбилей на A4. Досега марката е произвела над 7,5 милиона автомобила от този модел. Четвърт век след появата му на бял свят, популярността на Audi A4, който вече е в своето пето поколение, не намалява. С 344 586 продажби през 2018 година A4 е найпродаваният модел на марката с четирите пръстена в световен мащаб. Почти всеки пети произведен автомобил на Audi е от това моделно семейство.

Със своя пазарен дебют през 1994 година в ролята си на наследник на серията Audi 80, Audi A4 постави нови мащаби в своя клас: благодарение на необикновеното съчетание от елегантност, спортен дух и комфорт, той спечели сърцата на купувачи от цял свят. Още през 1995 г. – първата пълна година от производството му, А4 се превърна в истински бестселър: тогава от конвейера слизат внушителните 272 052 екземпляра. Днес с множеството си системи за подпомагане на водача моделът продължава да впечатлява в своя сегмент. „От четвърт век насам Audi A4 олицетворява философията на марката с четирите пръстена на емблемата както никой друг модел. Той е синоним на върхови технологии в премиумсегмента на средния клас, както и на иновативни технологии за производство на найвисоко ниво“, отбелязва Алберт Майер, директорът на завода в Инголщад.
Междувременно Audi A4 вече се намира в своята пета генерация (на пазара от 2015 година), а търсенето е все така голямо. Броят на купувачите, които спират избора си на моделното семейство A4, е най-голям в Китай, Германия и САЩ. Така през 2018 година всеки пети продаден от Audi автомобил на германския пазар е именно от този модел. В Китай разработената специално за местния пазар удължена версия на А4 е най-продаваният модел на Audi.
С произведени досега над 7,5
 милиона екземпляра, A4 е най-успешният модел на Audi за всички времена. От дебюта на четвъртото поколение на A4 през 2007 година производството на модела е съсредоточено в германските заводи на компанията в Инголщад и Некарсулм. Наред с това, Audi има и местно производство на А4 в Азия: в Чанчун (Китай) и Аурангабад (Индия).

Снимки: Audi

(Visited 989 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *