530 коня за почти М-ките на X5 и X7 на BMW

Двата нови върхови модела в семейството на BMW X получават нов осемцилиндров бензинов двигател с технология BMW TwinPower Turbo и максимална мощност 530 к.с. Той е познат от новата Серия 8 (виж ТУК) ще се монтира на моделите BMW X5 M50i и BMW X7 M50i. (тест на новото Х5 виж ТУК).

При двата нови модела V8 двигателят е комбиниран не само с интелигентното задвижване на четирите колела BMW xDrive, но и със специфичното, разработено въз основа на опита на BMW M GmbH окачване. Също както задвижването и окачването, така и специфичните за модела дизайнерски елементи на новото BMW X5 M50i и новото BMW X7 M50i са последователно насочени към особено въодушевяващо изживяване при шофиране. Ексклузивният статус на новите осемцилиндрови модели се подчертава и от особено висококачественото серийно оборудване. Новото BMW X5 M50i и новото BMW X7 M50i ще се произвеждат от август 2019 година в завода на BMW в Спартанбърг, САЩ, и ще се предлагат на пазара от есента на 2019 година.

4,4-литровият агрегат на новото BMW X5 M50i и новото BMW X7 M50i демонстрира по особено вълнуващ начин характерните за осемцилиндровите двигатели качества по отношение на разгръщането на мощността и еластичността. При спокойно шофиране новият V8 двигател впечатлява с ниските си обороти, както и темпераментните си реакции при спортно ускорение. Освен от обновените спрямо предишния двигател цилиндров блок, цилиндрови стени, бутала, колянов вал и цилиндрова глава това се дължи най-вече на актуалния вариант на технологията BMW TwinPower Turbo. Разположените във V-образното пространство между двата реда цилиндри турбокомпресори са с по-големи размери, директното впръскване на бензина вече работи при увеличено до 350 бара максимално налягане. Освен това пакетът от технологии включва и най-новия вариант на напълно променливото управление на клапаните VALVETRONIC и на променливото управление на разпределителните валове двоен VANOS.

Новият V8 двигател реагира с максимална спонтанност на всяко движение на педала на газта. Максималният въртящ момент от 750 Нм е на разположение още от 1800 об/мин и се запазва до 4600 об/мин. Разгръщането на мощността също е внушително. Максималната стойност от 530 к.с. се постига между 5500 и 6000 об/мин. Новото BMW X5 M50i ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,3 сек, а новото BMW X7 M50i – за 4,7 сек.

Увереното разгръщане на мощността е съпроводено от внушителния звук на серийната М спортна изпускателна система. С превключвателя на контрола на шофирането може да бъдат активирани както екстремно спортни, така и ориентирани към комфорт характеристики на задвижването. По този начин можете интензивно да се насладите на големия диапазон на неговия характер. В режим SPORT и SPORT PLUS освен характеристиките на педала на газта към динамичен стил на шофиране се насочват и разгръщането на мощността и характерния звук на V8 задвижването.

Новият V8 двигател серийно се комбинира с осемстепенна трансмисия Steptronic Sport, която се отличава с особено динамична характеристика на превключването. За ръчни намеси в превключването на разположение са лостчетата за превключване на волана. Функцията Launch Control на трансмисията позволява ускорение от място с максимална динамика и оптимизирано сцепление.Снимки: BMW Blog

(Visited 1 105 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *