FACEBOOK
FACEBOOK
Виж видеата
Виж снимките

530 коня за новата осмица на BMW

В последния етап от развойния процес по подготовка на серийното производство, новото BMW Серия 8 Купе демонстрира целия спектър от потенциала си за динамично управление.

Провежданите в момента тестове в Уелс са посветени изцяло на финалната координация между всички системи по задвижване и окачване, като ключовият фокус е поставен върху BMW M850i xDrive Coupe, автомобил, въплъщаващ изключително интензивно динамичните характеристики на новото луксозно спортно купе. Изцяло преработеният V8 двигател, най-модерната интелигентна технология за задвижване на четирите колела, активният блокаж на задния диференциал, адаптивното окачване M Professional с активна стабилизация срещу накланяне и системата Integral Active Steering формират перфектно хармонизиращ пакет за очарователен спортен дух и върховен комфорт. 

Най-впечатляващите характеристики на двигателя и окачването включват широкия спектър на техните характеристики. Осемцилиндровият двигател, вграждан за пръв път в BMW M850i xDrive Coupe, генерира точно такъв въртящ момент и звук, които са идеално калибрирани за едно спокойно пътуване. От друга страна, когато водачът избере режими Sport или Sport+, отдаването на мощността и звукът на двигателя стават значително по-динамични. По същия начин работата на електронно контролираните амортисьори, Системата за контрол на стабилността DSC (Dynamic Stability Control) и системата за задвижване на четирите колела се прецизира спрямо избрания режим на задвижване. Фокусираната върху задните колела настройка на новата система BMW xDrive е осезаема във всеки режим на задвижване, докато особено амбициозните водачи се възползват от активния блокаж на задния диференциал, който осигурява максимално сцепление при ускорение на излизане от завои.

Ниският център на тежестта и високата устойчивост на усукване на купето и окачването са в основата на изключително динамичните характеристики на управление на новото BMW Серия 8 Купе. В случая на BMW M850i xDrive Coupe, гъвкавостта и директното кормилно управление се подпомагат допълнително от стандартно монтираните Integral Active Steering и активна стабилизация срещу накланяне на купето. Нещо повече, електронно контролираните амортисьори могат да предложат максимална стабилност на колелата във всеки един момент, така че контактът с пътя е гарантиран дори на къси отсечки от неравна повърхност.

Като въплъщение на върховната мощност и спортно й разгръщане, новият двигател V8 също дава своя решителен принос за постигането на динамичните характеристики на BMW M850i xDrive Coupe. Запазвайки идентично тегло с предшественика си, новият двигател генерира мощност, увеличена с 68 к.с. до 530 к.с. Максималният въртящ момент е нараснал със 100 Нм до 750 Нм, налични при 1800 об./мин. Осемцилиндровият двигател пренася мощността си към колелата посредством допълнително развита 8-степенна спортна трансмисия Steptronic, характеризираща се с още по-голяма еластичност и скъсени времена за смяна на предавките. 

BMW Серия 8 Купе ще бъде въведено на пазара през 2018 година. Цифрата „8” в моделното обозначение се отнася за върховната позиция на новия модел в продуктовата гама на BMW. Както някога бе случаят с BMW Z8 и в момента с BMW i8, осмицата е обозначението за високо емоционални и изключително спортни автомобили.

Снимки: BMW

(Visited 1 036 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *