FACEBOOK
FACEBOOK
Виж видеата
Виж снимките

4х4 с два съединителя вместо диференциал за Opel Insignia

Opel Insignia Country Tourer предлага иновативна система за задвижване на четирите колела Twinster с технология torque vectoring (тест на новата Insignia виж ТУК, а на предишния Country Tourer – ТУК).

С допълнителните 25 милиметра в просвета и защитни облицовки на каросерията, Opel Insignia Country Tourer събужда желанието за напускане на гладките асфалтови пътища и ви провокира да потърсите грубите трасета. Иновативната система за задвижване на четирите колела е базирана на високотехнологично решение – в системата Twinster с технология torque vectoring, два набора съединители заменят конвенционалния диференциал на задния мост. Те позволяват прилагане на въртящ момент в различна пропорция към всяко от колелата с реакция на промяна в рамките на частица от секундата. Това означава, че мощността се разпределя оптимално по всяко време. Twinster позволява широк диапазон на разлика в разпределението на въртящия момент вариращ от 0 Нм към едното колело до 1500 Нм към другото. В допълнение, можем да променяме разпределението на въртящия момент независимо от пробуксуването на колелата или техните обороти. Към всичко това се добавя и компактната конструкция: наличието на два набора съединители от вътрешната страна на задвижващите валове позволява пълното отпадане на диференциала на задния мост. Това спестява обем и тегло.

Тази технология позволява на Insignia Country Tourer да бъде по-прецизна и динамична при шофиране в завой, да има по-добра надлъжна стабилност и осигурява изключително сцепление на всякакви повърхности – дори заснежени и заледени. Принципно, по-висок въртящ момент се насочва към външното в завой задно колело, като по този начин автомобилът се стабилизира; Insignia изписва завоите с по-голяма прецизност и реагира по-спонтанно на командите на водача. Следователно torque vectoring технологията води и до повишаване на безопасността.

Снимки: Opel

(Visited 213 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *