306 коня за най-мощните MINI-та

MINI представя най-мощните, разрешени за ползване по обществените пътища модели в 60-годишната история на марката – модификациите John Cooper Works Clubman и John Cooper Works Countryman с по 306 к.с. мощност.

Тя се доставя от четирицилиндров турбодвигател. При двата модела изключително мощният двигател серийно се комбинира с нова осемстепенна трансмисия Steptronic Sport, включително механичен блокаж на диференциала на предния мост, системата за задвижване на четирите колела ALL4, специфично окачване, както и допълнителни модификации за подсилване на структурата на каросерията и свързването на двигателя и компонентите на окачването. Така състезателното усещате в стил John Cooper Works достига до напълно ново измерение.

С новите модели на двата върхови спортиста екстремната радост от шофирането при индивидуалния модел с шест врати и стабилния всестранен талант се издига до предизвикателно динамично изживяване. Най-новото поколение на разработения за John Cooper Works четирицилиндров двигател с технология MINI TwinPower Turbo надвишава мощността на предишния модел със 75 к.с. Максималният въртящ момент е повишен със 100 до 450 Нм. В съответствие с това значително е подобрено и ускорението. Новото MINI John Cooper Works Clubman ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,9 сек., новото MINI John Cooper Works Countryman за 5,1 сек. – 1,4 респективно 1,5 сек. по-бързо от предишните модели. Още по-впечатляваща е еластичността на двата модела. С концентрираната мощ на новия двигател и оптимизираните възможности за пренасянето на мощността до пътя, както и до нестабилни терени, новото MINI John Cooper Works Clubman и MINI John Cooper Works Countryman си подсигуряват първите места на стартовата решетка сред спортните модели в компактния сегмент. Двата нови върхови модела заемат водеща позиция и в рамките на моделната гама на MINI.

Постигнатите по този начин динамични характеристики са съчетани със специфични за модела оборудване и дизайнерски елементи, които подчертават яркия и ексклузивен характер на двата модела на John Cooper Works.

Снимки: MINI

(Visited 895 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *