Уж фейслифт, пък на нова платформа! Hyundai Santa Fe

Hyundai разкри обновеното Santa Fe (тестове на предишните поколения виж ТУК и ТУК). Подобрената версия на водещия всъдеход на Hyundai в Европа предлага редица премиум актуализации и нови хибридни и плъгин хибридни задвижвания. В допълнение, това ще бъде първият модел на Hyundai в Европа, който използва изцяло нова платформа от трето поколение на компанията, което води до подобрена производителност, ефективност и безопасност.
Тези подобрения пристигат точно навреме за 20-ата годишнина от най-емблематичния SUV на Hyundai. Продава се в Европа от 2001 г. насам.
Новият дизайн на екстериора на Santa Fe прави уникално изявление в SUV сегмента, съчетавайки грубо присъствие и изисканост. Впечатляващият дизайн на предната броня се отличава с широка форма на решетката, обхващаща основните елементи на фаровете. Акцентираният 3D модел на мрежата на решетката подчертава здрав характер. Уникалните, привличащи погледа Т-образни LED дневни светлини (DRLs) създават безпогрешен светлинен подпис и интегрират в себе си и мигачите.
В долната част на бронята, нови елементи обхващат въздухозаборниците, образувайки ясно изграден модил, който визуално поддържаща основната архитектура на решетката. За да завършат мощното присъствие на предницата, ъглите са доминирани от вертикално ориентирани аеродинамични входове, които подобряват ефективността на въздушния поток и засилват агресивната стойка.
По-широките облицовки на арките на колелата и новите дизайни на летите джанти, включително 20-инчов вариант, подсилват силния характер на новия Santa Fe. Отзад новият дизайн на задната светлина с хоризонтална графика визуално подсилва ширината на купето. За свързване на задните светлини е добавена червена светлинна лента. За да постигнат хармония и изисканост, дизайнерите са оформили задната броня с акцент върху постигането на по-спокоен, по-елегантен дизайн на задницата. Това подчертава широката стойка на автомобила. С външния си дизайн новият Santa Fe демонстрира зрялост и увереност, които отразяват първокласните качества на Hyundai.
Новият интериор на Santa Fe сега осигурява повече пространство, комфорт и удобство в сравнение с предишния модел. Това извежда колата на ново ниво на лукс с всеки компонент, завършен в първокласни меки на допир материали. Той разполага с нов дизайн на долното табло, преработена централна конзола и нов 10.25-инчов AVN сензорен екран. За първи път новият Santa Fe се предлага със селектор на Terrain Mode: контролер, разположен в централната конзола, за удобно превключване между различни режими на задвижване.
Всички бутони са центрирани за интуитивна и ергономична употреба. От седалката на водача всичко е наблизо. Поставката за чаши може да бъде затворена, когато не се използва, а благодарение на новата плаваща конзола се осигурява допълнително място за съхранение под нея. За финални премиум щрихи служи новото изцяло дигитално 10.25“ табло с изключително висока резолюция.
След популярността на KONA Electric и Hybrid, най-продаваният компактен SUV на Hyundai, марката разширява своята електрифицирана линия в SUV до своя водещ SUV в Европа. Новият Santa Fe е първият Hyundai в Европа, който се предлага с новия хибриден и плъгин хибриден двигател „Smartstream“. Повече информация за новата линия на силовите агрегати Santa Fe ще бъде публикувана в близко бъдеще.
Новият Santa Fe е първият модел Hyundai в Европа и първият Hyundai SUV в световен мащаб, базиран на изцяло новата трета генерация на платформата на марката. Новата платформа позволява значителни подобрения в производителността, горивната ефективност и безопасността.
С участието на система, която контролира потока на въздух, новата платформа подобрява движението на въздуха през отвора на двигателя и позволява на топлината да се разсейва. Това повишава стабилността в долната част на автомобила. Стабилността на автомобила е допълнително подобрена от по-ниското разположение на тежките компоненти в платформата, което намалява теглото и понижава центъра на тежестта. Аеродинамиката също е подобрена, така че въздушното съпротивление е сведено до минимум, за да осигури отлична горивна ефективност, мощност и експлоатационни характеристики.
Фиксираните точки на кормилните рамена са разположени по-близо до средата на предните колела, което позволява по-гъвкаво управление. Междувременно шумоизолацията на купето е на ново по-високо ниво в сравнение със сегашното поколение на модела, така се гарантира една истински първокласна атмосфера.
Новата платформа също носи със себе си значителни подобрения в безопасността при сблъсък, благодарение на подобренията в разположението на компонентите и. Чрез горещо щамповане и интегриране на още по- голям процент високоякостна стомана, платформата ще даде възможност на автомобила да поеме по-добре удара в случай на сблъсък, като в същото време свежда до минимум деформация на пътническата кабина.
Новият Santa Fe ще бъде наличен в Европа от септември 2020 г.

Снимки: Hyundai

(Visited 1 348 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *