Това се казва чип тунинг. Цифров скелет за Mercedes от NVIDIA

Mercedes-Benz и NVIDIA, световен лидер в ускорителните изчисления, планират да си сътрудничат за създаване на революционна компютърна система за автомобили и изчислителна инфраструктура с изкуствен интелект (AI). От 2024 г. тя ще се разгърне в автопарка на Mercedes-Benz с автомобили от следващо поколение, снабдявайки ги с подобрени автоматизирани функции на шофиране. Работейки заедно, компаниите планират да развият най-сложната и модерна изчислителна архитектура, която някога е разгръщана в автомобил.

Новата софтуерна архитектура ще бъде изградена на платформата NVIDIA DRIVE и ще бъде серийно вградена в автопарка на Mercedes-Benz от следващо поколение, което ще позволи най-съвременните автоматизирани функции при шофиране. Основна функция ще бъде възможността за автоматизиране на движението на редовни маршрути от адрес до адрес. В допълнение ще има множество бъдещи приложения за безопасност и удобство. Клиентите ще могат да закупуват и добавят възможности, софтуерни приложения и абонаментни услуги чрез on-air актуализации на софтуера през целия жизнен цикъл на автомобила.

Автоматизираните функции за управление в бъдещите автомобили на Mercedes-Benz ще бъдат захранвани от следващото поколение на платформата NVIDIA DRIVE. Компютърната система на чипа (SoC), наречена Orin, се основава на наскоро обявената NVIDIA Ampere суперкомпютърна архитектура. Платформата NVIDIA DRIVE включва пълен набор от софтуерни системи, предназначени за автоматизирани AI приложения за шофиране. NVIDIA и Mercedes-Benz съвместно ще развиват AI и автоматизирани приложения за превозните средства, които включват ниво 2 и 3 при автономното шофиране, както и автоматизирани функции за паркиране (до ниво 4).

Възможностите на новата система ще бъдат впрегнати с цялостен фокус върху безопасността. С развитието на технологията и регулаторната рамка ще бъде възможно всяка кола да бъде актуализирана on-air, за да се даде възможност за нови автоматизирани функции на шофиране. За разработването на новите модели двете компании ще използват решенията на NVIDIA DRIVE Infrastructure, за да позволят разработването на данни и развитието на дълбока невронна мрежа, за да се справят с изискванията на регионите и оперативните области, в които автомобилите ще са достъпни.

Снимки: Mercedes-Benz

(Visited 1 253 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *